De provincie Noord-Holland is opnieuw sponsor van de FIBA 3×3 World Tour Amsterdam Masters en het NK Breaking.

Wie is er geen fan van 3×3 basketball sinds de zinderende olympische finale van de mannen van Team NL? Tijdens de FIBA 3×3 World Tour Amsterdam Masters komen deze ‘gouden’ mannen van Team NL weer in actie. Deze 2e editie vindt op 12 en 13 oktober 2024 plaats in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek. De provincie Noord-Holland is opnieuw sponsor van deze World Tour en het NK Breaking dat tegelijkertijd plaatsvindt. In 2021 en 2019 maakte de provincie ook al 3×3 basketball events mede mogelijk.

Unieke mix

Naast het FIBA 3×3 World Tour toernooi voor mannen, spelen dit jaar ook vrouwen een internationaal 3×3 qualifier. Daarnaast vindt ook het Amsterdam Breaking Championship plaats in de Gashouder op zaterdagavond 12 oktober 2024. De combinatie tussen deze urban sports op 1 unieke locatie biedt meer sessies, een uitgebreider programma, spectaculaire side-events en optredens van topartiesten, waardoor het een indrukwekkende en unieke mix van topsport en entertainment beloofd te worden.

Werkgelegendheid

Met de 3×3 PRO League en de FIBA 3×3 World Tour Amsterdam Masters biedt organisator 3×3 Unites jongeren perspectief en life skills. De organisatie van deze competities creëert jaarlijks werkgelegenheid voor zo’n 100 3X3 Leaders. Zij leren hierdoor weer nieuwe vaardigheden en ontwikkelen zich op persoonlijk vlak verder.