Connect with us

Basketball

3×3 Basketball: Utrecht en Amsterdam allebei naar dat twee op World Tour

Published

on

In de Gashouder, Amsterdam, start vandaag de tweede dag van de 3×3 World Tour. Zowel Team Utrecht als Team Amsterdam wist de kwartfinale te halen en komt zo meteen dus in actie.

Programma

11.00 uur: Halve finale vrouwen: Nederland – Barcelona

11.25 uur: Halve finale vrouwen: Dusseldorf – Katwijk

12.50 uur: Liman – Utrecht

13.15 uur: Amsterdam Riffa

14.00 uur: Finale vrouwen

15.15 uur: Halve finale waarin Utrecht en Amsterdam mogelijk elkaar tegenkomen

16.10 uur: Finale

(Volledige programma hier)

Utrecht: Afwachten tot de laatste seconde

Team Utrecht deed gisteren goede zaken door in zijn eerste wedstrijd het Servische ‘Ub’ te verslaan – het nummer één team van de wereld.

“Het voelde bijna surrealistisch om voor zo’n publiek van ze te winnen”, zegt Nesta Agasi over die wedstrijd. “Wij krijgen zó veel energie van dit publiek!” De “UUUUUUU” klonk door de gashouder en de aanwezige fans werden gek toen Norbert Thelissen de beslissende aanvallende rebound pakte en afrondde: 20-18 in verlenging.

Tegen Hangzhou verloor Utrecht nipt (21-19), waardoor het team afhankelijk was van de laatste wedstrijd van de avond. Daarin won Ub overtuigend van Hangzhou, waardoor Utrecht als tweede in de poule doorgaat.

“Wij misten wat focus tegen Hangzhou, maakten wat kleine foutjes”, aldus Agasi. “We lieten hun schutters te veel open schoten en die raakten ze ook.” Hij sluit af met de wens dat het team vandaag wéér op de enorme support kan rekenen. “We moeten die energie vinden die we vandaag ook hadden en gefocust zijn in de verdediging. Als we die focus, agressie en energie vinden kunnen wij die kwartfinale winnen!”

Amsterdam: Scherp als een kampioen

Met driekwart van het olympische trio op het veld (Dimeo van der Horst speelt voor Utrecht), aangevuld met Julian Jaring, had Amsterdam ogenschijnlijk weinig moeite om zich te plaatsen voor dag twee.

Tegen Ulaanbaatar (21-15) stond Arvin Slagter in de fik voor 11 punten (3 tweetjes). Tegen Dusseldorf (21-17) was het good old Worthy de Jong die met 7 punten, 4 highlights, 2 assists de kar trok.

Amsterdam treft in de kwartfinale Riffa, waar een Belgische delegatie speelt die de mannen goed kennen. Bij Riffa is Dennis ‘the Menace’ Donkor de te stoppen man. Die scoorde in twee wedstrijden al 20 punten en is tot dusver topscorer van het toernooi.

Continue Reading