Connect with us

Sports

680.000 euro voor zevenjarige Coocoo’s Fire

Published

on

Amerikaanse klanten waren aan zet in de 20e editie van de Dutch Sport Horse Sales. Precies de helft van de paarden gaat de Atlantische oceaan over, waaronder veilingtopper Coocoo’s Fire Z die voor de topprijs van €680.000 afgeslagen werd. De getalenteerde vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden vonden gretig aftrek in het Peelbergen Equestrian Centre.

Alle 16 paarden zijn naar het buitenland verkocht, waaronder naar klanten uit Finland, Zweden, Groot-Brittannië en Zwitserland. Familie Hendrix heeft samen met Yves Houtackers een breed internationaal klantenbestand opgebouwd en vanavond sloegen zowel nieuwe als trouwe klanten hun slag tijdens de jubileumeditie.

Geslaagde veiling
Van tevoren behoorde de imponerend springende zevenjarige Coocoo’s Fire Z (v.Casago) al tot de favorieten en vanavond ontpopte hij zich tot het twee-na-duurste paard ooit verkocht in de Dutch Sport Horse Sales. Alleen Viper Z en Khaleesi konden dat bedrag tot nu toe overtreffen. “Amerika is voor ons een ongelooflijk belangrijk afzetgebied. In 1981 verkochten we ons eerste paard daar naar toe, en nu ruim 40 jaar later doen we nog steeds zaken met klanten van het eerste uur”, vertelt Paul Hendrix. “De veiling is heel goed verlopen, op persoonlijk vlak hebben we een roerig jaar achter de rug en ik ben er trots op hoe we er met zijn allen de schouders onder hebben kunnen zetten en ik wil ook zeker mijn complimenten maken aan Janou, Michel en Tim. Een veiling als deze vergt een hele voorbereiding. Dat vandaag niet alleen alle paarden zijn verkocht, maar ook nog eens op de goede plekken terecht zijn gekomen, maakt me extra trots.”

In goede handen
Meerdere paarden verruilden boven de twee ton van eigenaar, zo vertrekken de zesjarige Zambesi-dochter Zoyce voor €260.000 en de Gaspahr-zoon Nik voor €230.000 naar Groot-Brittannië, gaat Nadia HX (v.Valmy de la Lande) voor €240.000 naar Amerika en werd Nathan (v.Chacoon Blue) afgeslagen voor €270.000, waarmee hij zijn carrière zal gaan voortzetten in Tsjechië. “Met veel genoegen blijven we deze zestien paarden volgen en gaan we ons weer met een nieuwe groep paarden richten op de 21e editie van de Dutch Sport Horse Sales.”

Alle info

Continue Reading