Connect with us

Golf

Dutch Swing onmisbare schakel voor jonge professionals | Golfers Magazine

Published

on


In de tweede helft van augustus krijgen topamateurs en toptalenten de kans om in Nederland mee te spelen op drie toernooien van het Duitse satellietcircuit. Net als in 2023 biedt de Dutch Swing de spelers een unieke kans zichzelf aan het Nederlandse publiek te laten zien.

In totaal zullen 156 golfers uit binnen- en buitenland naar elk toernooi komen. Niet alleen biedt dat drie kansen voor een overwinning op Nederlandse bodem voor de spelers die via de Order of Merit een kaart voor de Challenge Tour proberen te verdienen, ook dit jaar krijgt de winnaar een wildcard voor het KLM Open 2025.

Dutch Swing

Het concept Dutch Swing, dat is ontstaan vanuit de golfbanen, is omarmd door De NGF, KLM Open directeur Daan Slooter en de Joost Luiten Foundation en dat zorgt voor een prachtige samenwerking.

‘Afgelopen jaar heeft bewezen dat onze Dutch Swing voor een hele mooie opstap kan zorgen in de professionele golfcarrière.Alle drie de winnaars van Dutch Swing van vorig jaar spelen dit jaar op de Challenge Tour, een mooier resultaat hadden we niet kunnen bedenken! We kijken uit naar de tweede editie van Stippelberg Open‘, aldus Dorine Daemen, directeur Golfbaan Stippelberg

‘Wij zijn erg blij dat de eerste editie van 2023 deze weken een vervolg krijgt. Het succes van vorig jaar smaakt naar meer. De komende twee jaar zullen wij samen met onze nieuwe hoofdsponsor MONO, het MONO Gelpenberg Open verder gaan door ontwikkelen en weer zorgen voor een prachtige ambiance’, aldus Niels van der Weerd, clubmanager DGC de Gelpenberg.

De Westfriese Golfclub, waar vanaf donderdag het eerste toernooi wordt gespeeld, kijkt uit naar de tweede editie van het Staan Open in 2024. ‘Vorig jaar hadden we 80 vrijwilligers en dit jaar meer dan 100! Ook onze bedrijfsleden kijken uit naar de Pro Am op 14 augustus 2024’,zegt Klaas Boon, manager van Golfbaan Westwoud. ‘We hebben een mooi spelersveld, onder meer met Julien Brun van de DP World Tour. Julien krijgt van ons een wildcard. Hij benut deze kans om het Staan Open te spelen om te kijken of zijn polsblessure verdwenen is.’

Publiek welkom

De Pro Golf Tour is erg trots op de samenwerking met De Westfriese Golfclub, De Gelpenberg en Golfbaan Stippelberg en blij dat de Dutch Swing in 2024 wordt voortgezet. ‘De feedback van de spelers was zeer positief. Alle betrokken partijen kijken uit naar weer 3 spannende toernooien in Nederland. De Dutch Swing is een belangrijk onderdeel van de Pro Golf Tour’, aldus Peter Zäh namens de Pro Golf Tour.

Publiek is meer dan welkom om de spelers aan te komen moedigen tijdens een van de toernooien en er is geen reden te bedenken om niet een dagje te gaan kijken op een van de drie banen. De spelers die dit jaar meedoen aan de Dutch Swing zouden volgend jaar zomaar eens op de Challenge Tour kunnen spelen.

Programma:

Week 33: Golfbaan Westwoud 15-17 augustus

Week 34: DGC de Gelpenberg 21-23 augustus

Week 35: Golfbaan Stippelberg 27-29 augustus

Continue Reading