Connect with us

Golf

Google pikt talent op bij Character.AI en versterkt AI ambities

Published

on

Shazeer en De Freitas zullen, samen met een selecte groep van hun collega’s, toetreden tot Google DeepMind, een dochteronderneming die bekend staat om zijn baanbrekende werk op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hun expertise in het ontwikkelen van geavanceerde taalmodellen, zoals aangetoond door de populaire chatbot van Character.AI, zal instrumenteel zijn in het versnellen van Google’s AI-onderzoek en productontwikkeling.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Google een niet-exclusieve licentie verkrijgen voor de huidige taalmodeltechnologie van Character.AI. Deze stap zal Google in staat stellen om deze geavanceerde modellen te gebruiken om zijn eigen AI-aanbod, zoals Google Assistant en zijn zoekmachine, te verbeteren.

Character.AI, dat bekendheid verwierf vanwege zijn vermogen om mensachtige tekstconversaties te genereren, heeft sinds de lancering in 2022 een snelle groei doorgemaakt. De innovatieve aanpak van de startup voor AI-chatbots heeft veel aandacht getrokken van zowel gebruikers als investeerders.

Continue Reading