Connect with us

Golf

Samsung neemt startup in AI-knowledge graphs over

Published

on

Oxford Semantic Technologies is in 2017 opgericht door drie hoogleraren van de Oxford University: Ian Horrocks, Boris Motik en Bernardo Cuenca Grau. Het bedrijf ontwikkelde de AI-centrische engine RDFox, waarmee het inmiddels samenwerkt met financiële-, maak- en e-commercebedrijven in Europa en Noord-Amerika.

‘Sleuteltechnologie voor gepersonaliseerde AI-oplossingen’

Samsung licht toe: “Knowledge graph-technologie slaat informatie op als een onderling verbonden web van gerelateerde ideeën en verwerkt gegevens op een manier die vergelijkbaar is met de manier waarop mensen kennis verwerven, onthouden, herinneren en erover redeneren. Door gegevens te integreren en verbinden vergroot deze technologie het inzicht in hoe mensen een product of dienst gebruiken en maakt het snel ophalen en aanbevelen van informatie mogelijk. Als zodanig wordt het beschouwd als een van de sleuteltechnologieën voor het realiseren van meer geavanceerde en gepersonaliseerde AI-oplossingen.”

Samsung werkt sinds 2018 samen met Oxford Semantic Technologies en investeerde toen ook via Samsung Ventures in de startup. Met de overname van het bedrijf wil Samsung core engines voor persoonlijke knowledge graphs in handen krijgen. Het wil met de technologie informatie en context van diverse diensten en apps integreren. Dit moet leiden tot een op maat gemaakte gebruikerservaring op basis van de voorkeuren van en het gebruik door gebruikers. Meer informatie is hier beschikbaar.

Continue Reading