Connect with us

Fashion

Sjaak Hullekes nieuwe curator Fashion + Design Festival Arnhem

Published

on





Algemeen



ARNHEM – Sjaak Hullekes is de nieuwe curator van Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) 2025. Hij volgt hiermee Sebastiaan Kramer op, die sinds 2016 aan FDFA verbonden is geweest. 

Na de editie van 2025 zal iedere twee jaar een aan Arnhem gelieerde maker het curatorschap op zich nemen. Sjaak Hullekes is de eerste in de lijn en zal samen met het creatieve team van zijn modelabel Hul le Kes voor een jaar invulling geven aan deze nieuwe functie. 

“We hebben een rijke geschiedenis van makers die met Arnhem verbonden zijn. Deze roots wil ik delen met de bezoekers om ze te informeren, inspireren en te verbinden met het DNA van Arnhem. Als FDFA dragen we de creativiteit uit die makers, die opgevoed zijn in Arnhem, in zich hebben. Iets dat we moeten koesteren als stad en trots op mogen zijn”, aldus Sjaak Hullekes.

Nieuwe artistieke invulling

Met het vertrek van Sebastiaan Kramer als creatief directeur van stichting FDFA zal zijn functie een nieuwe vorm krijgen. Na de editie van 2025 zal iedere twee jaar een nieuwe artistiek leider de inhoud van FDFA cureren. Voor deze functie zal voor de aankomende jaren telkens op zoek worden gegaan naar een aan Arnhem gelieerde ontwerpers; als eerste in lijn is dat Sjaak Hullekes, die voor een jaar het curatorschap op zich neemt.

 ”Het bestuur van FDFA is zeer verheugd om Sjaak Hullekes te verwelkomen als de nieuwe curator van het FDFA 2025. Het bestuur ziet uit naar zijn visie om ook in 2025 weer een nieuwe dimensie te geven wat betreft innovatie en creativiteit. Sjaak zijn expertise, landelijk en internationaal netwerk en kennis van de makerskant zal ook in 2025 weer leiden tot een fantastisch festival”, adus Ralph Dassen, voorzitter bestuur Stichting FDFA.

 Over Sjaak Hullekes

Sjaak Hullekes (Zierikzee, 1981) Na het afronden van een studie social work studeerde hij in 2005 cum laude af aan de modeafdeling van ArtEZ University of the Arts in Arnhem. In 2009 won hij de Dutch Fashion Award en in 2024 de Cultuurprijs Arnhem. Sjaak Hullekes is mede-oprichter en creatief directeur bij het sociale en circulaire modebedrijf Hul le Kes. Deze functie zal hij ook naast zijn werk voor FDFA blijven uitvoeren. 

Over FDFA

Al tien jaar lang is FDFA een toonaangevend jaarlijks festival voor aan Arnhem verbonden ontwerpers en (creatief) ondernemers. Maatschappelijke ontwikkelingen worden op een laagdrempelige manier getoond middels mode en design, waarbij bezoekers zich kunnen laten inspireren door de creatieve rijkdom die Arnhem te bieden heeft. Tijdens de Juni Modemaand Arnhem, dat eveneens vanuit de stichting FDFA wordt gefaciliteerd, presenteren ondernemers, ontwerpers, mode-/design evenementen en culturele instellingen wat zij in huis hebben.

Continue Reading