Connect with us

Tennis

Nederland op de valreep als achtste land naar kwartfinales Davis Cup

Published

on

© EPA-EFE

Nederland heeft zich zondag in Bologna als laatste land voor de kwartfinales van de Davis Cup geplaatst. In hun laatste groepsduel tegen Italië hadden de Nederlanders genoeg aan één gewonnen partij en die kwam er op de valreep in het dubbelspel.

Bron: BELGA

Wesley Koolhof en Botic van de Zandschulp brachten Nederland de verlossing door Simone Bolelli en Andrea Vavassori met 7-6 (8/6) en 7-5 te verslaan. In de enkelspelen verloor Van de Zandschulp (ATP-68) met 3-6, 6-4 en 6-4 van Matteo Berrettini (ATP-43) en Tallon Griekspoor (ATP-39) met 7-6 (7/4), 4-6 en 6-3 van Flavio Cobolli (ATP-32). Brazilië was kind van de rekening van het Nederlandse succes. Bij een 3-0-zege van de Italianen zouden de Brazilianen zich als tweede in groep A voor de eindfase in Malaga (19-24 november) geplaatst hebben.

Achter titelverdediger Italië, dat zijn drie groepswedstrijden met 2-1 won, eindigden Nederland, Brazilië en België alle drie met één zege en twee nederlagen en met vier gewonnen en vijf verloren partijen. Op basis van het percentage gewonnen sets gaat Nederland door.

In Manchester stak Canada de kwalificatie in groep D op zak door Groot-Brittannië met 2-1 te verslaan; De Canadezen zijn groepswinnaar, Argentinië was al zeker van de tweede plaats. In groep B plaatsten  Australië en Spanje zich eerder deze week al, in groep C deden de Verenigde Staten en Duitsland dat.

Continue Reading