Connect with us

Fashion

Breien in de Koopgoot en een fietstour: dit mode-evenement komt naar Rotterdam

Published

on

Fashion lovers kunnen hun hart ophalen in Rotterdam, want de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) strijkt opnieuw neer in onze stad. Met onder andere een mobiel zeefdrukstation, breien in de Koopgoot en een workshop borduren met live klassieke muziek.

Van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober is er van alles te doen voor duurzame modeliefhebbers. Het landelijke evenement vindt voor de elfde keer plaats in verschillende steden.

Fashion March, fietstour en meer

De DSFW opent in Rotterdam op woensdag 9 oktober om 14.00 uur met hun zogenoemde Fashion March: deelnemers paraderen met spandoeken door de winkelstraten van Rotterdam om shoppers bewust te maken van hun koopgedrag. Zo willen ze het winkelend publiek laten zien dat duurzame alternatieven zijn voor het aanschaffen van een nieuwe garderobe.

Ook tof om te doen: een fietstour langs duurzame mode-ondernemers. De tocht start bij The Swapshop op het Weena en daarna trap je in tweeënhalf uur door Feijenoord en langs het Zwaanshals. Het eindpunt is creatieve modebroedplaats De Wasserij. Op die laatste locatie kun je tijdens de DSFW in Rotterdam ook een tour krijgen.

Borduren, breien en zeefdrukken

Tijdens de DSFW kun je zelf aan de slag met stoffen en handwerktechnieken tijdens verschillende workshops. Een middag borduren met live klassieke muziek in de cactuskas van Trompenburg, bijvoorbeeld. Of pimp je kleding bij het mobiele zeefdrukcafé dat op verschillende plekken in de stad neerstrijkt.

Ook leuk: bij Buitenplaats Brienenoord, op het eiland, experimenteer je met zelf stoffen maken en verven met planten, zoals brandnetel en Japanse duizendknoop. En in de Koopgoot geven studenten van Willem de Kooning Academie breiworkshops.

Krijg je door deze activiteiten zin om te shoppen? Dat kan op zaterdagmiddag 12 oktober bij de opening van de tweedehandswinkel Owned op de Oude Binnenweg.

Praktische informatie

Kortom, er is genoeg te doen in Rotterdam tijdens DSFW. Het volledige programma van de duurzame modeweek vind je via de website. De workshops en activiteiten zijn gratis te volgen; je hoeft je alleen vooraf online aan te melden.

Lees ook:

Continue Reading