Connect with us

Tech

Tech Data biedt Quanta Cloud Technology (QCT) in Europa

Published

on

Tech Data gaat het brede portfolio van Quanta Cloud Technology (QCT) hardware in Europa aanbieden. QCT (Quanta Cloud Technology) is een wereldwijde leverancier van hyperscale datacenter oplossingen. QCT is onderdeel van Quanta en levert standaard en open componenten voor datacenters.

Tech Data biedt zijn resellers, service providers en systeem integratoren QCT servers, storage, netwerkswitches en geïntegreerde rack-systemen. Hiermee kunnen channel partners cloud datacenters bouwen. Server, netwerk en storage systemen van QCT kunnen worden beheerd vanuit één beheerinterface aldus het Nederlandse DatacenterNext die QCT al verkoopt. Daarnaast zijn er aanvullende beheersoftware oplossingen waarmee systemen kunnen worden geconfigureerd en beheerd. Daarnaast is er een tool om de infrastructuur van het gehele datacenter in beeld te brengen en te managen.

Open commodity hardware

QCT is al een leverancier voor Facebook en Google datacenters. QCT biedt daarbij standaard en open commodity hardware zodat datacenters niet worden gelocked in specifieke technologie of leveranciers. QCT is gebaseerd op de laatste Intel processor, chipset, netwerk en storage controller technologie.

MTBF scores

QCT biedt tot slot toolless onderdelen die service en onderhoud vereenvoudigen. Vanity-free design resulteert in minder componenten, wat resulteert in betere MTBF scores (Mean Time Between Failures) en minder onderhoud, zo meldt DatacenterNext.

WK

 

Continue Reading