Connect with us

NFL

Walking football stimuleert sociaal contact ouderen

Published

on






Sport



DOETINCHEM – Walking footbal is al aardig populair aan het worden onder ouderen, ook omdat zij hiermee veel nieuwe sociale contacten opdoen. FC Mooiste Contact – een samenwerkingsverband tussen de KNVB en KPN Mooiste Contact Fonds – werkt samen met het Nationaal Ouderenfonds om dat te stimuleren. Dat gaat nu ook in Doetinchem gebeuren: op 14 augustus trapt FC Mooiste Contact de eerste training en wedstrijd af bij vv VIOD.

Het belooft een mooi feest te worden: oud-prof André van der Ley verzorgt de training en oud-sterspeler Kees Kist komt speciaal voor de speciale demo-wedstrijd tussen Old Stars De Graafschap en Old Stars Etten naar Doetinchem. Iedereen die interesse heeft in walking football is van 9.15 tot 12 uur welkom bij VIOD om deel te nemen aan de training. Ook zijn omliggende voetbalverenigingen welkom om kennis te komen maken met het unieke karakter van wandelvoetbal.

Eenzaamheid is een groot probleem. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat het percentage volwassenen met eenzame gevoelens steeg van 39 procent in 2012 naar 49 procent in 2023. Onder 75-plussers ligt dit percentage zelfs boven de 50 procent. FC Mooiste Contact ondersteunt samen met het Nationaal Ouderenfonds voetbalverenigingen in Nederland, die dat zelf nog niet deden, om walking football aan te bieden. In dit nieuwe initiatief zijn dat er twaalf, waaronder vv VIOD. Vanaf augustus worden zij door de KNVB ondersteund.

De aftrap van Walking Football bij V.V. VIOD vindt plaats op woensdag14 augustus van 9:15 tot 12:00 uur. Het belooft een waar feest te worden: oud-prof André van der Ley verzorgt een training en oud-sterspeler Kees Kist trapt een speciale demo-wedstrijd af. Iedereen die interesse heeft in Walking Football bij VIOD is van harte welkom om deel te nemen aan de training. Ook zijn omliggende voetbalverenigingen welkom om kennis te komen maken met het unieke karakter van wandelvoetbal. Aanmelden kan via deze link.

Continue Reading