Connect with us

Tech

Invest-NL boost innovatie met 5 miljoen euro in VCC Deep Tech Fund

Published

on

Naast Invest-NL nemen ook Oost NL, TNO, vooraanstaande tech investeerders en family offices deel in het VCC Deep Tech Fund, dat naar verwachting in juni 2025 zal closen. Het fonds heeft al deelnemingen in bedrijven als Optics11, Delmic en het recent toegevoegde Fastmicro. De komende twee jaar wil het fonds nog minstens vier aanvullende investeringen realiseren in hoogtechnologische startups en scale-ups. Deze uitbreiding draagt bij aan zowel het Nederlandse innovatieklimaat als aan de internationale concurrentiepositie in sleuteltechnologieën.

Ondersteuning van Deep Tech-ecosysteem in Nederland

Nicolaas Heij, Senior Investment Manager bij Invest-NL, benadrukt het belang van de investering: “Met onze deelname in het VCC Deep Tech Fund versterken we de innovatiekracht en het toekomstig verdienvermogen van Nederland. Het Nederlandse ecosysteem van hoogtechnologische bedrijven heeft weinig kapitaal beschikbaar. Met deze stap ondersteunen we Deep Tech bedrijven met de nodige financiering, zodat zij met hun geavanceerde technologieën oplossingen kunnen bieden voor maatschappelijke uitdagingen.”

Het VCC Deep Tech Fund sluit nauw aan bij de strategie van Invest-NL om vroege fase venture capital-fondsen te ondersteunen, die een sleutelrol spelen in het Nederlandse hightech en deeptech netwerk. Bovendien heeft VCC sterke connecties met andere fondsen, zoals Forward.One, waarin Invest-NL ook investeert via het Dutch Future Fund 1.

Met deze samenwerking levert Invest-NL een belangrijke bijdrage aan de groei en versterking van een innovatieve en impactvolle toekomst voor Nederland.

Continue Reading