Connect with us

Entertainment

Dutch Media Week Xperience Day op Media Park ‘onvergetelijke ervaring’

Published

on





Evenementen



  De Dutch Media Week Xperience Day zondag op het Media Park in Hilversum heeft volgens de organisatie ‘een recordaantal van twintigduizend bezoekers’ getrokken. Zij kregen een kijkje achter de schermen en konden zelf een dagje mediamaker zijn. 

Mede dankzij het heerlijke weer kwamen bezoekers uit het hele land naar Hilversum om de magie van radio, televisie, games en diverse optredens te beleven. De bezoekers volgden een interactieve route langs studio’s, zoals die van ‘Café Kockelman’ en ‘Met het Mes op Tafel,’ waar zij onder andere de autocue konden uitproberen en live optredens meemaakten bij Omroep Max.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Naast diverse optredens (onder meer Kinderen voor Kinderen NXT) vanaf het podium op het Joop van den Endeplein waren er ook meet & greets met Woezel & Pip, proefkonijnen Jurre & Sahil en Dutchtuber Job van Grafhorst. Ook werden er diverse masterclasses aangeboden. De bezoekers konden van alles leren over gamedesign, camerawerk, radio maken en zingen. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Op het Journaalplein bij de NOS werd verteld wat er komt kijken bij het brengen van het nieuws, presenteerden mensen het weer, gaven commentaar op sport en ontmoetten de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal. Gamefestival Beeld & Geluid stond in het teken van gaming. In de gecreëerde Go!Gaming zone kon men de nieuwste games uitproberen en racen in simulatoren. Een hoogtepunt voor veel bezoekers was de kans te gamen tegen Ronnie Flex in een virtuele battle.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De Xperience Day was de laatste dag van Dutch Media Week die afgelopen week heeft plaatsgevonden bij Beeld & Geluid. Op maandag en woensdag waren de Business Days, dinsdag het BNR Podcast Festival en op donderdag de Dutch Game Day. “We zijn trots dat we naast het professionele programma ook een dag voor het grote publiek hebben kunnen organiseren”, zegt Sten Vos, programmamaker en organisator van de Xperience Day. “Het enthousiasme van de bezoekers en de inzet van de deelnemende omroepen maakten het een onvergetelijke ervaring.”

Continue Reading