Connect with us

Shopping

Google moet Play Store van rechter openstellen voor concurrenten

Published

on

De maatregel geldt voor een periode van drie jaar. In de praktijk moet Google onder meer concurrerende appwinkels toestaan in de Play Store, waardoor gebruikers de winkels direct vanuit Google Play kunnen downloaden. Wel mag Google daarbij de veiligheid van appwinkels en apps in Google Play waarborgen, en daarvoor ‘redelijke maatregelen nemen’.

Volledige toegang tot apps in Play Store

Daarnaast moet Google alternatieve appwinkels volledige toegang geven tot apps die in de Play Store worden aangeboden. Dit maakt het voor de appwinkels mogelijk apps die in de Play Store worden aangeboden ook in hun eigen appwinkel op te nemen. Wel kunnen appontwikkelaars ervoor kiezen dit niet toe te laten. Google behoudt hierbij de omzet die wordt gegenereerd met download van apps die via de Play Store worden verspreid, ook indien deze via alternatieve appwinkels worden gedownload.

Google mag zijn eigen betaalsysteem niet langer verplicht stellen voor appaankopen via de Play Store. Dit is slecht nieuws voor de techgigant, die voor het gebruik van dit betaalsysteem een commissie van dertig procent in rekening brengt. Ontwikkelaars krijgen de vrijheid actief te adverteren met alternatieve betaalopties en downloadmogelijkheden voor hun apps.

Google gaat in beroep

Google heeft al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak. De uitspraak geldt alleen in de Verenigde Staten.

Continue Reading