Connect with us

Gambling

OpenAI ziet veel misbruik van AI-tools, heeft twintig pogingen verijdeld

Published

on

Over de aflevering

OpenAI ziet veel pogingen tot misbruik van hun AI-technologie, zoals ChatGPT, door kwaadwillende, blijkt uit hun eigen rapportage. Joe van Burik vertelt erover in deze Tech Update.

OpenAI meldt in een eigen rapport dat het twintig podiging verijdeld heeft waarbij AI-modellen en -toepassingen zoals ChatGPT werden ingezet door actoren voor misbruik. Dan moet je denken aan de inzet van ChatGPT accounts om artikelen te laten schrijven die de verkiezingen in de VS moeten beinvloeden, dat gebeurde in augustus. Ook geeft OpenAI aan dat er in juli een hele set accounts actief in Rwanda op slot zijn gegooid, omdat ze waarnamen dat daar uitspraken rond de verkiezingen in dat land mee werden gegenereerd, die werden gebruikt voor posts op X.

 Geen van de zaken die OpenAI rapporteert, zijn overigens grootschalig opgepakt. Die hebben volgens de maker van ChatGPT zelf dan ook geen grote invloed gehad.

Verder in deze Tech Update:

  • TikTok houdt alleen al in Europa 1 miljard dollar achter de hand om nog te betalen boetes te kunnen betalen, en komt daarmee uit op een jaarverlies van 1,5 miljard
  • Bij Apple stopt Dan Riccio, de leider van het team dat de Vision Pro ontwikkelde en daarvoor tal van ander hardware
Continue Reading