Connect with us

Golf

Dutch Ladies Open in 2025 op De Goyer | Golfers Magazine

Published

on


Bij de zoektocht naar een nieuwe gastheer voor het Dutch Ladies Open is de Nederlandse Golf Federatie uitgekomen bij de Goyer GC. De private golfclub onderging recent een stevige renovatie en naar het oordeel van de NGF is de baan mede daardoor uitermate geschikt om in mei 2025 de LET te ontvangen.

Hoewel de club ingenomen was met het verzoek om liet het bestuur de federatie direct weten alleen akkoord te kunnen gaan als een meerderheid van de leden daar akkoord mee was.

En dus volgde onlangs een ledenraadpleging waar bijna 600 leden op reageerden.


Nipte meerderheid voor

De uitslag?

51% voor

45 % tegen

4 % neutraal

Het was geen ruime meerderheid van de leden dat instemde met het verzoek van de NGF om in 2025 het Dutch Ladies Open te organiseren en even twijfelde het bestuur dan ook alsnog, maar, zoals ze het schreven aan de leden: ‘De uitkomst is duidelijk: een meerderheid van de leden is voorstander van het hosten van het Dutch Ladies Open. Tegelijkertijd is het evident dat een grote groep leden van mening is dat er nadelen aan het evenement verbonden zijn. Het bestuur heeft zich de vraag gesteld of we daar de conclusie aan moeten verbinden dat we het niet moeten doen. Dit lijkt echter onrechtvaardig naar de meerderheid, die vóór stemde.’


Evaluatie na één jaar

‘Alles afwegende heeft het bestuur besloten om op basis van deze uitkomst de NGF te informeren dat wij graag als gastclub voor het 2025 Dutch Ladies Open zullen optreden.’

De toezegging geldt vooralsnog voor één jaar. Na de editie van 2025 zegt de club het toernooi te zullen evalueren om daarna te besluiten of ze ook in 2026 en 2027 de dames van de Ladies European Tour willen ontvangen.

Continue Reading