Connect with us

Bussiness

Accenture lanceert NVIDIA Business Group en AI Refinery platform

Published

on

Accenture heeft zijn samenwerking met NVIDIA verder uitgebreid door de lancering van een dedicated NVIDIA Business Group.

De nieuwe praktijk telt bij de oprichting ongeveer 30.000 medewerkers, die wereldwijd werkzaam zijn vanuit verschillende Accenture-kantoren, waaronder in Nederland.

De nieuwe groep richt zich op het ontwikkelen en implementeren van AI-oplossingen die gebruik maken van de geavanceerde technologieën van NVIDIA, waaronder NVIDIA AI Foundry, NVIDIA AI Enterprise en NVIDIA Omniverse. NVIDIA staat bekend als een leidende speler op het gebied van AI-technologie, met software en producten die bedrijven helpen krachtige AI-modellen te bouwen en op te schalen.

Rob Knigge, Country Managing Director van Accenture in Nederland, is blij met de komst van de nieuwe praktijk. “In Nederland zien we een groeiende vraag naar AI-oplossingen in sectoren zoals gezondheidszorg, financiële dienstverlening en de industriële sector. Met deze samenwerking tussen Accenture en NVIDIA kunnen we lokale bedrijven ondersteunen in het versnellen van hun digitale transformatie en het versterken van hun concurrentiepositie.”

Met het nieuwe AI Refinery platform brengt Accenture zijn diepgaande kennis in AI en bedrijfsprocessen samen met de technologie-stack van NVIDIA. Hierdoor kunnen klanten van Accenture relatief eenvoudig op maat gemaakte AI-oplossingen ontwikkelen. Knigge: “Het AI Refinery-platform biedt bedrijven de mogelijkheid sneller te innoveren en nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen die bijdragen aan duurzame groei.”

Julie Sweet, de voorzitter en CEO van Accenture, noemt de samenwerking tussen Accenture en NVIDIA “baanbrekend”, vanwege de mogelijkheden die het biedt aan bedrijven om hun processen en operaties te optimaliseren. Volgens haar stelt het AI Refinery-platform bedrijven in staat nieuwe manieren van werken te ontdekken en AI-oplossingen op schaal toe te passen, wat continue verandering en waardecreatie stimuleert.

AI wordt vandaag de dag gezien als een van de meest gehypte technologieën van de afgelopen decennia. Volgens een eerder dit jaar gepubliceerd rapport van Accenture zal AI in de komende tien jaar naar verwachting biljoenen dollars aan economische waarde toevoegen aan verschillende landen en sectoren. Een vergelijkbare conclusie werd eerder ook getrokken door McKinsey & Company.

“AI zal bedrijven in staat stellen om innovatie op grotere schaal en sneller te realiseren. Het platform van Accenture (AI Refinery) en onze gecombineerde expertise zullen bedrijven en landen helpen deze transformatie te versnellen, wat leidt tot ongekende productiviteit en groei.”

Deze zomer ondertekenden Accenture en NVIDIA ook een samenwerkingsovereenkomst specifiek gericht op generatieve AI, een razendsnel groeiend deelgebied binnen AI.

Continue Reading