Connect with us

Shopping

Bristol sluit het boek in Nederland

Published

on

Het Belgische schoenen- en kledingketen Bristol heeft faillissement aangevraagd voor de Nederlandse tak van het bedrijf. De zoektocht naar een overnamekandidaat heeft niets opgeleverd, waardoor nu alle 80 winkels in Nederland definitief dicht moeten.

Bristol zat al een tijdje in zwaar weer. Twee maanden geleden vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan, en ging aan de slag met een saneringsplan. Wel werd toen al duidelijk dat zonder reddende engel van buitenaf het doek zou vallen voor de Nederlandse vestigingen. Nu die engel niet is gevonden, ziet het Belgische moederbedrijf geen andere mogelijkheid dan de winkels permanent te sluiten.

Bristol telt nog 80 winkels in Nederland, waar volgens het bedrijf nu nog zo’n 370 mensen werken. ‘De lonen van augustus worden nog uitbetaald’, zegt Bristol in een verklaring. De winkels blijven, tot er een faillissementsuitspraak volgt, beperkt open. De website is wel per direct gesloten. De sluiting van het discount kleding- en schoenenmerk zal de komende tijd in menige Nederlandse binnenstad een lege etalage opleveren.

Continue Reading