Connect with us

Travel

De beste tips voor een duurzame stedentrip naar Hannover

Published

on

1. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Hannover

Er is één gebouw dat eruit springt: het Neues Rathaus. Het is het pronkjuweel van de stad dat in 1913 gereed was. Met een gigantische koepel met gouden spits is het indrukwekkend om te zien. Je kunt de koepel bezoeken, waar je meteen ook het beste uitzicht over de stad hebt.

Al zijn ook het Altes Rathaus en de aangrenzende Marktkirche – een gotische kerk uit de 14e eeuw – nog steeds bijzonder fraai om te zien: als je van architectuur houdt zou ik ze allebei zeker bezoeken.

In feite is de Altstadt één grote bezienswaardigheid met steegjes uit de middeleeuwen. Alleen al hier doorheen wandelen is leuk om te doen.

2. Wandel door de Herrenhäuser Gärten

Wat je zeker ook niet mag missen is een wandeling door de Herrenhäuser Gärten, een eindje bij het centrum vandaan. Leuk om er op de fiets naartoe te gaan.

Er zijn verschillende tuinen te vinden. De Großer Garten wordt gezien als de belangrijkste barokke tuinen van Europa. Met symmetrische ontwerpen, fonteinen en prachtige bloembedden is het een must-see. Maar ook de Berggarten, de Georgengarten en de Welfengarten zijn even indrukwekkend.

3. Ontspanning in de Eilenriede

Aan de oostkant van Hannover ligt de Eilenriede, een van de grootste stadsbossen van Europa. Tijdens een stedentrip is het altijd fijn om ook even de rust en ontspanning op een mooie plek te zoeken, en hier doe je dat het beste in de Eilenriede. Het park is zó groot dat je er zelfs veel wandel- en fietspaden vindt, net als speelplaatsen voor kinderen. Wil je picknicken dan is dit de allerbeste plek.

4. Ontdek de hippe wijk Linden

De hipste wijk van de stad is Linden, aan de westkant van het centrum. Ooit was dit een zelfstandig dorp, inmiddels is het een multicultureel onderdeel van de stad. Hier vind je mooie streetart, de gezelligste kroegen en leuke winkels (veel vintage). Hier moet je zeker een paar uurtjes ronddwalen.

▸ Tip: iedere dinsdag en zaterdag is hier de Lindener Markt op het centrale plein. Heel leuk om dat ook mee te maken!

5. De Maschsee is een paradijsje midden in de stad

Je gelooft haast niet dat dit midden in de stad te vinden is. De Maschsee is een kunstmatig meer waar je – zeker in de zomer – moet zijn. Je kunt er een bootje huren, roeien, waterfietsen of gewoon lekker een dagje ontspannen aan het water. Dat kan in het strandbad of in een biergarten. En rondom de Maschsee vind je ook weer mooie wandel- en fietspaden, net als gezellige cafés en restaurants.

Continue Reading