Connect with us

Fashion

De terugkeer van de vleugels – Maakt de Victoria’s Secret Show een comeback?

Published

on

Het is al meer dan zes jaar geleden sinds Victoria’s Secret voor het laatst een modeshow hield, maar het lijkt er nu op dat de ‘Angels’ misschien een comeback maken – met vleugels en al. Eerder deze week onthulde het lingeriemerk plannen voor een grote terugkeer door een video te delen op Instagram waarin de originele ‘Angel’ Candice Swanepoel een bericht in een groepschat genaamd ‘The VS Squad,’ typt: ‘We zijn terug.’

De ondergang van de Victoria’s Secret Fashion Show

Voordat het merk in 2018 het doek sloot voor de show, werd het bedrijf regelmatig door het publiek veroordeeld voor een gebrek aan inclusiviteit en uitte het ongenoegen over de zware trainingsroutines die de modellen moesten doorstaan om klaar te zijn voor de catwalk.

In 2019 trad Ed Razek, marketingmanager van Victoria’s Secret en de bedenker van de modeshow en de ‘Angels’, terug uit zijn functie. Dit kwam nadat hij tal van controversiële opmerkingen over plus-size en transmodellen had gemaakt, evenals klachten over vermeend ongepast gedrag, waarover de

New York Times in 2020 schreef. ‘In reactie op de beweringen van de Times schreef Razek in een e-mail aan de Times: ‘De beschuldigingen in deze berichtgeving zijn categorisch onwaar, verkeerd geïnterpreteerd of uit hun verband gerukt. Ik heb het geluk gehad om met talloze modellen van wereldklasse en getalenteerde professionals te werken en ik ben trots op het wederzijdse respect dat we voor elkaar hebben.’

De teloorgang van de publieke opinie rond de ooit reus van de lingeriemarkt viel samen met de opkomst van merken zoals Rihanna’s FENTY.

Getty Images

Het was ooit hét lingerie-event van het jaar

De shows, die modellen in lingerie en vleugels over de catwalk stuurden, liepen van 1995-2018 en waren op hun hoogtepunt een langverwachte gebeurtenis waarbij mensen als The Weeknd (wie herinnert zich nog dat Bella Hadid-moment na de break-up?) Taylor Swift en Lady Gaga optraden en Naomi Campbell en Gisele Bündchen meeliepen.

In 2023 bracht het lingerielabel een digitale tour uit om de klassieke catwalk te vervangen, maar volgens het Instagram-onderschrift, dat op 15 mei werd geplaatst, kunnen we ‘glamour, catwalk, vleugels, muzikaal entertainment en meer!’ verwachten deze keer.

Hoewel het nog maar de vraag is hoe een 2024 versie van de Victoria Secret Fashion Show er daadwerkelijk uit zou kunnen zien, wordt alles pas ergens deze herfst onthuld.

Continue Reading