Connect with us

Tennis

Deze leuke functie van Apple ontbreekt in Nederland (en dat is jammer)

Published

on

Apple’s eigen nieuwsdienst heeft een nieuwe functie gekregen, maar in Nederland moeten we het nog zonder doen. Sterker nog: hier is Apple News nog helemaal niet uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Geen Apple News in Nederland

In 2019 lanceerde Apple een eigen nieuwsdienst onder de naam Apple News. De artikelen in de News-app worden niet geschreven door medewerkers van Apple zelf, maar zijn een verzameling van bestaande publicaties. Verschillende grote kranten als The Wall Street Journal, Times en Forbes zijn aangesloten bij de nieuwsdienst. Het gaat daarbij vooral om Amerikaanse titels. Dat is niet gek, want Apple heeft de functie helaas nog niet uitgebracht in Nederland.

Lees ook: Tip: Zo lees je Apple News (Plus) in Nederland

De nieuwsdienst is op dit moment alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Het is niet bekend of en wanneer Apple News naar Europa komt, vermoedelijk is de afzetmarkt in Nederland en België te klein voor Apple om de dienst te introduceren. In Nederland moeten we nu nóg een nieuwe functie missen, want Apple heeft de nieuws-app uitgebreid met een leuk spel.

Nieuw spel in de nieuws-app

Naast de verzameling van tijdschriften en kranten vind je in Apple News ook een puzzelpagina. Dit is niet voor iedereen beschikbaar, want deze functie is onderdeel van Apple News Plus. In de regio’s waar de nieuwsdienst wel is uitgebracht kunnen betalende abonnees gebruikmaken van de puzzelpagina. Dat onderdeel is nu uitgebreid met Quartiles, een compleet nieuw spel in Apple News Plus.

Bij het spel krijg je verschillende groepen van steeds drie letters te zien. Het is aan de speler om daar zoveel mogelijk woorden mee te maken. Hoe langer het woord, hoe meer punten je krijgt. Ieder bord heeft twintig lettergroepen, waarmee maximaal vijf woorden gemaakt kunnen worden. Een toffe nieuwe functie in Apple News Plus, maar in Nederland en België brengt Apple het spel dus niet uit.

apple news spel

Zo gebruik je Apple News toch in Nederland

Quartiles geldt als een aanvulling op de puzzelpagina, waar je eerder al kruiswoordpuzzels kon spelen. Die is in Nederland en België eveneens niet beschikbaar, maar dat betekent niet dat je Apple News hier helemaal niet kunt gebruiken. De nieuws-widget is namelijk wél beschikbaar, die je toe kunt voegen aan het beginscherm van je iPhone. Selecteer daarvoor ‘News’ in de lijst met widgets, je krijgt dan een overzicht te zien van het belangrijkste nieuws.

Lees ook: Apple News Plus start sterk: ‘ruim 200.000 abonnees na 48 uur’

Als je op de News-widget tikt wordt je naar de website van het artikel geleid, dus niet naar de Apple News-app zelf. Het is te hopen dat Apple de functie vroeg of laat toch naar Nederland en België brengt. Zo zie je al het nieuws waarin je geïnteresseerd bent in één overzicht terug. En dat is niet alles, want er worden dus ook leuke spellen toegevoegd aan de app. Helaas kunnen we die voorlopig niet spelen in Europa, maar daar komt in de toekomst mogelijk verandering in.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Continue Reading