Connect with us

Tennis

Dick Schoof wordt waarschijnlijk onze nieuwe premier

Published

on

Na maanden van overleg hebben de PVV, VVD, NSC en BBB hun belangrijkste plannen bekendgemaakt. Ook kozen zij samen een nieuwe premierskandidaat. Daarbij heeft de partij van Geert Wilders (PVV) de grootste stem.

Nieuwe minister-president?

De nieuwe minister-president wordt dus waarschijnlijk Dick Schoof, die ook wel een ‘topambtenaar’ wordt genoemd. Dat is iemand die erg belangrijk werk verricht voor de overheid. Hij houdt zich voornamelijk bezig met mensen die uit andere landen hier naartoe komen en de veiligheid daarvan. Hij zal samenwerken met de vier partijen.

Hieronder lees je wat weetjes over onze nieuwe minister-president:

Wist je dat…

Schoof zijn volledige naam ‘Hendrikus Wilhelmus Maria (Dick) Schoof’ is? Dat is een hele mond vol als hij zijn hele naam zou moeten zeggen als hij eenmaal onze minister-president is: ‘Goedendag, mijn naam is minister-president Hendrikus Wilhelmus Maria (Dick) Schoof!’ Gelukkig wordt hij alleen Dick Schoof genoemd.

Wist je dat…

Schoof eigenlijk helemaal geen officiële politicus is? Hij vertegenwoordigt namelijk geen politieke partij. Wel heeft hij een paar jaar bij de Partij van de Arbeid (PvdA) gezeten, maar hij is daar een tijdje geleden mee gestopt.

Wist je dat…

Mark Rutte en Schoof elkaar al eens hebben ontmoet? Ze hebben vaker samengewerkt. Ook woont Rutte in Den Haag, dus kan Schoof altijd even aankloppen na vergaderingen in het Binnenhof als hij hulp nodig heeft.

Tevreden

De vier partijen zijn tot nu toe erg blij met Schoof als toekomstige minister-president. ‘We zijn ontzettend trots. Alle vier de partijen steunen hem,’ zegt Wilders. De komende weken wordt er gezocht naar nieuwe ministers en staatssecretarissen. Zo hopen ze een heel nieuw kabinet te hebben voordat de zomervakantie in juli begint.

Continue Reading