Connect with us

Golf

Dustin gaat data wissen op locatie

Published

on

Op de Dustin Inspiration Days kondigde het bedrijf aan dat het haar dienst rond dataverwijdering ook op locatie gaat toepassen. Het deed dat al voor toestellen die terug naar het bedrijf werden gestuurd, maar de dienst wordt binnen de hele groep geharmoniseerd en uitgebreid.

Met de dienst mikt het bedrijf vooral op bedrijven in strikt gereguleerde omgevingen. “Er zijn in principe geen beperkingen op de omvang of het aantal toestellen, maar we merken dat bepaalde sectoren zoals defensie, banken en overheid bereid zijn om voor die dienst te betalen. Zij verkiezen vaak dat het toestel ter plekke wordt gewist vooraleer het wordt teruggestuurd naar ons”, zegt Alexander Goes, managing director van Dustin in België.

Het bedrijf is de takeback-dienst ook doorheen de groep aan het harmoniseren, dat moet eind dit jaar rond zijn. Daarbij wil het focussen op drie punten: snelheid, data insights en transparantie. Dat wil onder meer zeggen dat je als klant informatie krijgt over wat er met je oude toestellen gebeurt eens Dustin ze terugneemt.

“Nemen we honderd tablets terug en zijn er twintig nog niet gewist en zitten die in ons warenhuis, dan zie je dat. Ook de status rond doorverkoop, onder meer naar welke klant ze worden doorverkocht, communiceren we transparant naar klanten.” Dustin zet immers ook in op refurbished toestellen waarbij een afgeschreven toestel van de ene klant kan doorschuiven naar een klant met andere noden.

In samenwerking met Data News.

Continue Reading