Connect with us

Entertainment

Dutch FilmWorks Home Entertainment releases – juli/augustus 2024 NL

Published

on








Beste relatie,

Hierbij een overzicht van de releases die Dutch FilmWorks in juli, augustus en september uitbrengt op DVD, Blu-Ray en/of UHD. Naast de bioscoopsuccessen De TerugreisBack to BlackBed & Breakfast en Fantasievriendjes (IF) verschijnen ook nog twee heerlijke series; Halo – Seizoen 2 en Star Trek Discovery – The Final Season. De kinderen kunnen gaan genieten van Lassie: een nieuw avontuur en Paw Patrol: Jungle Pups en voor de liefhebbers van thrillers en horror hebben wij The BricklayerStingBreathe en Boy Kills World.

Wil je aandacht besteden of een winactie opzetten met één of meerdere titels, neem dan contact op met pers@dfw.nl  

Stills en packshots van de releases zijn hier te downloaden.










RELEASES JULI

5 juli    De Terugreis

5 juli    The Bricklayer

19 juli  Halo – Seizoen 2 

26 juli  Back to Black

 

 

 

 




RELEASES AUGUSTUS

2 augustus    Lassie: Een Nieuw Avontuur

2 augustus    Paw Patrol: Jungle Pups

2 augustus    Sting

9 augustus    Bed & Breakfast

9 augustus    Breathe

16 augustus   Fantasievriendjes (IF)

23 augustus   Star Trek Discovery – The Final                            Season

 

RELEASE SEPTEMBER

20 september  Boy Kills World

 













Back to Black is een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. De film bevat veel van Amy’s hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid die alles wat ze deed doordrenkten. Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres altijd worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.





Cast Marisa Abela, Jack O’Connel, Eddie Marsan, Leslie Manville

Regie Sam Taylor-Johnson

Genre Drama, Muziek

26 juli Blu-ray, DVD en UHD
















Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.  

Cast Leny Breederveld, Martin van Waardenberg

Regie Jelle de Jonge

Genre Drama, Komedie

5 juli DVD










Als workaholic Sarah tot haar eigen schrik ontslag neemt, heeft ze geen idee meer wat ze met haar leven aan moet. Ze laat zich overhalen op de B&B van haar tante te passen, maar doet dat met gepaste tegenzin. Want wat moet dit stadse meisje wiens leven aan elkaar hangt van overwerken, afhaalmaaltijden en Ubers tussen de kippen en de moestuin in een Gronings dorp? Wanneer Sarah niet één, maar zelfs twee potentiële lovers ontmoet, stroomt niet alleen de B&B, maar ook haar hart vol liefde. Gedwongen te kiezen tussen de twee mannen die in ongeveer alles van elkaar verschillen, ontdekt Sarah langzaam maar zeker ook welke keuzes ze nog meer moet maken.        

Cast Sanne Langelaar, Oscar Aerts, Mingus Dagelet, Denise Aznam, Hassan Slaby, Jelka van Houten

Regie Ruud Schuurman

Genre Komedie, Romantiek

9 augustus DVD
















Fantasievriendjes – in de originele versie uitgebracht onder de titel I.F – is een hartverwarmend en hilarisch verhaal over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Om te voorkomen dat de fantasievriendjes vergeten worden, begint ze aan een magische reis om de vriendjes weer samen te brengen met hun kinderen. Een avontuur dat verklaart dat je in iets moet geloven om het te kunnen zien. Fantasievriendjes is perfect voor het hele gezin.

Met de stemmen van o.a. Gijs Naber. Elise Schaap en Jeroen Spitzenberger

Cast Ryan Reynolds, Cailey Fleming, John Krasinsky

Regie John Krasinsky

Genre Komedie, Drama

16 augustus Blu-ray en DVD










In dit tweede seizoen van Halo strijdt Master Chief John-117 (Pablo Schreiber) tegen de buitenaardse bedreiging  die bekend staat als The Convenant. Samen met zijn elitetroepen, de Spartans, begint hij aan een epische reis om de Halo te vinden. Dan ontdekt John-117 een diepe verbondenheid met een mysterieuze buitenaardse structuur die de sleutel is tot de redding – of de vernietiging – van de mensheid. Naast Pablo Schreiber ook met o.a. Charlie Murphy (Peaky Blinders), Natascha McElhone (The Crown), Bokeem Woodbine (Fargo) en de stem van Jen Taylor (stem van Cortana in de Halo-videogameserie). 

Regie Steven Kane

Genre Actie, Sci-Fi

19 juli Blu-ray en DVD










LASSIE: EEN NIEUW AVONTUUR









’s Werelds meest beroemde hond Lassie is terug! Samen met haar vrienden gaat de heldhaftige hond op avontuur om de mysterieuze verdwijningen van verschillende rashonden tot op de bodem uit te zoeken. Het is zomervakantie! Omdat de 12-jarige Flo niet gescheiden wil worden van zijn beste vriend Lassie, logeren de twee op de boerderij van Flo’s tante. Daar maken ze al snel nieuwe vrienden met tante’s pleegkinderen Cleo en Henry en haar Jack Russell Pippa. Wanneer er ineens honden uit het dorp verdwijnen, zijn er gelijk grote zorgen. Dan wordt er ingebroken in tante’s huis en wordt Pippa gestolen! Samen met de drie kinderen weet Lassie niet hoe snel ze in actie moet komen om de dieven te vangen en Pippa te redden.  

Cast Katharina Schuttler, Dennis Mojen, Justus von Dohnanyi

Regie Hanno Olderdiessen

Genre Familie

2 augustus  DVD 










Deze DVD bevat maar liefst 2 uur nieuwe avonturen van de Jungle Pups. Beleef mee hoe Tracker een geheime grot ontdekt die hem naar een vergeten jungle brengt. Daar ontmoet hij allemaal unieke dieren  zoals tijgers, olifanten, neushoorns en roofvogels! Maarrrrrr … achter elke boom schuilt ook gevaar, dus roepen Carlos en Tracker extra hulp in van Ryder en de PAW Patrol. Die arriveren in een splinternieuwe jungle-uitrusting! Met speciale voertuigen proberen ze de dieren te redden van een naderende vulkaanuitbarsting. Ook staan de pups oog in oog met een sabeltandtijger en moeten ze Sweetie redden nadat die stiekem de jungle is binnengeslopen. 

Regie Charles E. Bastien

Genre Animatie, Familie

2 augustus DVD
















Slecht nieuws voor iedereen met een spinnenfobie… Je grootste angst is zojuist alleen maar groter geworden! In Sting raakt een heel appartementencomplex verstrikt in een ijzingwekkend web wanneer het huisdier van een jong meisje verandert in een bloeddorstig monster. De 12-jarige Charlotte vindt een mysterieus spinnetje en raakt er al snel door geobsedeerd. Naarmate haar fascinatie voor het wezentje toeneemt, begint deze te groeien… in een monsterlijk tempo. Dan beginnen er in de buurt verdwijningen plaats te vinden en beginnen Charlottes familie en de bewoners van het gebouw te beseffen dat ze in de val zitten. Opgejaagd door een gigantische vraatzuchtige en onverzadigbare spinachtige met een voorliefde voor mensenvlees…    

Cast Ryan Corr, Alyla Browne, Penelope Mitchell

Regie Kiah Roache-Turner

Genre Horror, Thriller

2 augustus  Blu-ray en DVD 










Deze adembenemende thriller met Milla Jovovich in één van de hoofdrollen speelt zich af in een toekomst waarin de aarde letterlijk zonder zuurstof zit. Nadat de aarde door gebrek aan zuurstof onbewoonbaar is geworden, leven moeder Maya en haar dochter Zora gedwongen ondergronds. Ze kunnen slechts kleine uitstapjes naar de oppervlakte maken dankzij een felbegeerd zuurstofpak dat is ontworpen door Maya’s dood gewaande echtgenoot Darius. Wanneer een mysterieus stel beweert te weten wat er met Darius gebeurd is, laat Maya ze binnen in hun bunker. Deze bezoekers blijken echter niet wie ze beweren te zijn en dat brengt moeder en dochter in een levensgevaarlijke situatie.

Cast   Sam Worthington, Milla Jovovich, Quvenzhane Wallis, Jennifer Hudson

Regie Stefon Bristol

Genre Thriller, Sci-Fi

9 augustus Blu-ray en DVD










STAR TREK DISCOVERY
THE FINAL SEASON









In het 5e en laatste seizoen van Star Trek Discovery ontdekken Kapitein Burnham en de bemanning van de U.S.S. Discovery een mysterie dat hen op een episch avontuur door de Melkweg stuurt. Ze zoeken een ​​eeuwenoude macht waarvan het bestaan ​​opzettelijk eeuwenlang verborgen is gehouden, maar ze zijn niet de enigen … En het is duidelijk dat de vijand gevaarlijk is en voor niets zal terugdeinzen om de prijs te kunnen bemachtigen. 

Deze verzameling van 4 discs bevat alle afleveringen van het vijfde seizoen plus bijna 2 uur aan bonusmateriaal waaronder featurettes, een gag-reel en meer!

Cast Sonequa Martin-Green, Doug Jones

Regie Alex Kurtzman

Genre Actie, Avontuur

23 augustus  Blu-ray en DVD 










In de krankzinnige, keiharde actiefilm Boy Kills World schittert Bill Skarsgård (It, John Wick 4) als de op wraak beluste jongen Boy die het opneemt tegen een corrupte familie met een totaal gestoorde matriarch (Famke Janssen).

Nadat bij een strijd met de corrupte post-apocalyptische Van Der Koy familie zijn tong werd afgesneden, kan Boy niet meer praten. Zijn hele familie werd in die strijd vermoord en Boy zin op -gedreven door zijn innerlijke stem, die hij overnam uit zijn favoriete computergame – op wraak. Om zich klaar te maken voor de confrontatie moet Boy sterker worden en vooral loskomen van zijn kinderlijk levendige fantasie. Daarbij krijgt hij hulp van een mysterieuze sjamaan.

Cast   Bill Skarsgård, Famke Janssen, Jessica Rothe

Regie Moritz Hohr

Genre ActieThriller

20 september Blu-ray en DVD








Over Dutch FilmWorks

De bedrijfsfilosofie ‘Being the fastest in changing all the time’ heeft Dutch FilmWorks de afgelopen jaren gebracht tot haar huidige status: de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux op het gebied van bioscoop-releases, home entertainment, video on demand en TV. Opgericht in 1997 en met een commerciële visie op content, heeft DFW inmiddels een zeer grote catalogus aan speelfilms en tv-series. Dutch FilmWorks is onderdeel van het Europese content powerhouse StudioCanal.

Continue Reading