Connect with us

Golf

Dutch Ladies Open 2025 op de Goyer

Published

on

In 2023 en 2024 is het Dutch Ladies Open gespeeld op de Hilversumsche Gof Club. De Goyer Golf & Country Club in Eemnes neemt het stokje over. 

De Goyer is in 2025 voor de eerste keer het decor van het Dutch Ladies Open. De 26ste editie van het toptoernooi voor vrouwen, onderdeel van de Ladies European Tour, wordt gehouden van 16 tot en met 18 mei 2025. Dat is drie weken vóór het KLM Open, dat in 2025 wordt gespeeld van 5 tot en met 8 juni op The International. In het voorjaar staat topgolf in Nederland dus volop in de schijnwerpers.

De Goyer Golf & Country Club, gelegen in het hart van Nederland, beschikt over een championship course met een unieke Amerikaanse signatuur. De baan werd in 2001 geopend en is ontworpen door Bruno Steensels. Deze Belgische architect was samen met Ian Woosnam ook verantwoordelijk voor het ontwerp van The International. Het clubhuis van de Goyer, geïnspireerd door architectuur uit de Amerikaanse staat Georgia, vormt een gastvrije setting voor spelers en bezoekers. De uitgebreide oefenfaciliteiten inclusief zes prachtige korte holes maken de Goyer een ideale plek voor zowel topgolfers als recreatieve golfers.

Promotie vrouwengolf

Het Dutch Ladies Open wordt georganiseerd door de NGF en ondersteund door diverse partners. Jan van Merwijk, Algemeen Directeur Sport van de NGF, benadrukt het belang van het kampioenschap: “Het Dutch Ladies Open speelt een belangrijke rol in het promoten en ondersteunen van vrouwengolf, zowel in Nederland als internationaal. Wij kijken ernaar uit om de Goyer Golf & Country Club als gastvrouw te hebben. Met uitmuntende (oefen)faciliteiten en een hoogwaardige baan is dit een prachtige plek om het toernooi te organiseren. De Goyer biedt niet alleen een uitstekende ervaring voor de speelsters maar ook voor het publiek, met een prachtige locatie voor de 19de hole en volop mogelijkheden voor entertainment en hospitality. Met toernooien zoals het KLM Open en het Dutch Ladies Open – en de Solheim Cup in 2026 – zetten we Nederland als golfland stevig op de internationale golfkalender.”

Het Dutch Ladies Open biedt Nederlandse professionele golfsters de mogelijkheid om zich te meten met de Europese top. Bovendien is het een belangrijke kweekvijver voor opkomend Nederlands talent. In 2024 deden er maar liefst elf Nederlandse speelsters mee aan het DLO. Professional Nikki Hofstede, die gedeeld zevende werd, was vorig jaar de beste Nederlandse. Het Dutch Ladies Open werd in het verleden twee keer gewonnen door een Nederlandse speelster: Liz Weima in 1994 en Christel Boeljon in 2015.

Selectieproces

De NGF heeft een transparant selectieproces gevolgd bij het zoeken naar een nieuwe locatie voor het Dutch Ladies Open van 2025. Alle golfclubs in Nederland kregen de kans om deel te nemen aan een voorselectie mits zij voldeden aan criteria op het gebied van infrastructuur, duurzaamheid en faciliteiten. Drie clubs kwamen in aanmerking en na een uitgebreide afweging is de Goyer geselecteerd als de ideale locatie voor 2025.

“De Goyer is trots en vereerd om als gastclub voor het Dutch Ladies Open te fungeren”, zegt voorzitter Piet Hein Meeter. “Wij zien ernaar uit om samen met de NGF een groot sportief en duurzaam golffeest te organiseren!”

De Goyer G&CC heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en beschikt over een GEO-certificaat. Dit certificaat benadrukt de continue inspanningen van de club om maatschappelijke en duurzame initiatieven door te voeren. De organisatie van het Dutch Ladies Open neemt elk jaar stappen om het sportevenement te verduurzamen. 

Ticketverkoop en informatie voor vrijwilligers

De officiële ticketverkoop begint later dit jaar. Geïnteresseerd? Houd dan dutchladiesopen.nl en de social-mediakanalen van het Dutch Ladies Open en GOLF.NL in de gaten voor updates en aanbiedingen.

Wie zich wil inzetten als vrijwilliger bij het Dutch Ladies Open van 2025 vindt binnenkort actuele informatie op de vrijwilligerspagina’s op de website van de NGF.

Geschiedenis 

Het Dutch Ladies Open – het Open Nederlands Kampioenschap voor Dames – is voor het eerst gespeeld in 1986. Op deze pagina lees je meer over de geschiedenis van het Dutch Ladies Open.

Lees hier een terugblik op het Dutch Ladies Open van 2024.

Continue Reading