Dutch Media Week keert dit jaar terug met het thema ‘Level Up!’, wat de eerste stap markeert naar een nieuwe opzet in 2025. Het Hilversumse mediafestival vindt plaats van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober 2024.

Het thema ‘Level Up!’ benadrukt volgens de organisatie het belang van constante ontwikkeling van zowel mediabedrijven als mediaprofessionals.

Een greep uit het programma. Op 30 september en 2 oktober staan tijdens de zogenoemde Business Days Innovaties zoals AI, deepfake-technologie en immersive content centraal. Break-out sessies behandelen actuele thema’s zoals datagebruik, wet- en regelgeving, en de betrouwbaarheid van nieuws. Bevestigde sprekers zijn onder anderen Ezra Eeman en Maria Farrell.

Tijdens International Media Top Convention op 30 september bespreekt presentator Rick Nieman met internationale topsprekers creatief leiderschap om vertrouwen en authenticiteit in het digitale tijdperk te versterken. Met onder andere Stephen Lambert, veelgeprezen Britse producent en CEO van Studio Lambert.

Verder organiseren BNR en Beeld & Geluid het Podcast Festival op 1 oktober en vindt op 3 oktober de Dutch Game Day  plaats, die wordt afgesloten met de uitreiking van de Dutch Game Awards.

Tot slot opent het Media Park op 6 zijn deuren voor het grote publiek met workshops, lezingen en een e-sports competitie tijdens de Xperience Day. Kaarten voor de Xperience Day zijn gratis te krijgen via de website van Beeld & Geluid.