Connect with us

Fashion

Dutch Sustainable Fashion Week van 9 tot en met 13 oktober

Published

on

De Stichting Dutch Sustainable Fashion Week is het hele jaar bezig met de ontwikkeling van de landelijke eventweek. Tijdens deze week worden duurzame ontwikkelingen onder de aandacht gebracht van hen die gek zijn op mode en deze volgen. Hierbij wordt via diverse kanalen en evenementen contact gezocht met de samenleving.  

Dutch Sustainable Fashion Week
De Stichting Dutch Sustainable Fashion Week werkt samen met vele individuele personen, organisaties, overheden, scholen, bedrijven, merken en instellingen. Hiermee wil men een grote doelgroep aanspreken en bereiken.  

De Stichting wil hierdoor de duurzame transitie in de sector aanjagen. Mensen van alle achtergronden moeten zich welkom voelen bij de community. Dit gebeurt door het onderwerp aantrekkelijk en relevant te maken voor verschillende doelgroepen.  

Verspil Me Niet Centrum
Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week – van 9 tot en met 13 oktober – kan men ook terecht bij het Verspil Me Niet Centrum Lelystad. Men kan er deze week terecht en genieten van duurzame mode, creativiteit en inspiratie. 

Het Centrum organiseert de hele week activiteiten, zoals films, workshops, een modeshow en de mogelijkheid voor een stylingadvies. Daarnaast is het mogelijk om een mini kledingruil te houden.

Men kan tijdens de week alles leren over natuurlijke materialen, men kan de oude kleding een tweede leven geven en men kan handgemaakte items ontdekken. ‘Overtollige’ kledingstukken kunnen geruild worden, waarbij duurzaam geshopt kan worden.  

Expositie creaties ReConstructed
De hele week kan men genieten van creaties van ReConstructed. Achter deze naam zit Francis Andriessen, een textielvormgever. Ze werkt aan het veranderen – omtoveren – van textiel van een persoon tot een waardevol en bruikbaar object.

Hierbij valt onder meer te denken aan een trouwjurk. Maar zeker ook aan jeans. Waarom zou men steeds maar nieuwe materialen moeten kopen, als er zoveel materialen – prachtig oud en vol met herinneringen – om ons heen zijn.  

De naam ReConstructed komt van het werk met jeans door Francien Andriessen. Het ging namelijk over de jeans die ze kreeg van vrienden, familie en buren, die uit elkaar werden gehaald (Deconstruct) en dan weer op een andere manier weer in elkaar werd gezet (Reconstruct).  

(Bronnen: Dutch Sustainable Fashion Week, Verspil Me Niet Centrum (+ Instagram), ReConstructed)

Continue Reading