Connect with us

Golf

Europese Commissie vraagt informatie op over aanbevelingssysteem…

Published

on

Dit kondigt de Europese Commissie aan. De commissie wil gedetailleerde informatie ontvangen over de transparantie van dit aanbevelingssysteem en de waarden waarvan dit systeem gebruik maakt. Denk daarbij aan de invoerwaarden, functionaliteiten, signalen, informatie en metadata die toegepast wordt. Het gaat ook om opties die gebruikers geboden krijgen om zich af te melden voor dataverzameling voor dit aanbevelingssysteem.

Ad Library

Ook moet Amazon informatie overhandigen met betrekking tot het ontwerpen, ontwikkelen, uitrollen, testen en onderhouden van de online interface van de zogeheten Ad Library van Amazon. Via dit systeem is het mogelijk informatie op te vragen over advertenties die Amazon toont.

Indien uit de informatie die Amazon aanlevert bij de Europese Commissie blijkt dat diens werkwijze niet voldoet aan de DSA, kan dit voor de Europese Commissie aanleiding zijn tot het openen van een formeel onderzoek. Indien uit dit onderzoek blijkt dat Amazon inderdaad in strijd met de DSA handelt, kan het Amerikaanse bedrijf een boete opgelegd krijgen die kan oplopen tot zes procent van de wereldwijde omzet.

Reactie Amazon

In een reactie meldt Amazon: “We are reviewing this request and working closely with the European Commission. Amazon shares the goal of the European Commission to create a safe, predictable, and trusted shopping environment. We think this is important for all participants in the retail industry, and we invest significantly in protecting our store from bad actors, illegal content, and in creating a trustworthy shopping experience. We have built on this strong foundation for DSA compliance.”

Continue Reading