Connect with us

Sports

Fantastisch! Nieuwe rittenkoers in de Lage Landen aangekondigd

Published

on

Goed nieuws voor de Nederlandse (en Belgische) wielerfans. Vanaf 2025 zal de Ronde van Nederland opnieuw op de UCI-kalender staan. 

Dat heeft organisator TIG Sports zelf bekend gemaakt. In een persbericht liet het sportbedrijf optekenen dat de nieuwe Nederlandse rittenkoers nu ook definitief op de kalender van 2025 zal staan. De nieuwe ‘Ronde van Nederland’ zal bestaan uit één proloog en vijf etappes en wordt verreden tussen 14 oktober en 19 oktober. 

Op naar de WorldTour

“De koers speelt in op de gedeelde wens van velen om in Nederland een succesvol meerdaags wielerevenement te hebben, zonder bestaande koersen in de weg te zitten”, staat er te lezen op de website van TIG Sports.

“De koers in wording staat op de kalender met de status 2.1, het instapniveau waar professionele teams aan mogen deelnemen. De ambitie is om deze status op termijn uit te bouwen tot een WorldTour event, waar profploegen graag het Europese seizoen willen afsluiten. Op termijn hopen we ook een vrouwenkoers te integreren.”

Livestream

TIG Sports werkte in het verleden al samen met evenementen als de GP van Zandvoort en de KLM Open. Een goede verslaggeving van de nieuwe wielerwedstrijd is dan ook een must. 

“We willen ook een ronde neerzetten waar de bezoeker vooraf, tijdens en erna een onvergetelijke live-ervaring aangeboden wordt. Daarnaast willen we maatschappelijke impact creëren door samen te werken om de regionale ecenomie te stimuleren én om positieve invloed te hebben op de sportparticipatie en sociale cohesie.”

“We verwelkomen elk inititatief dat de wielersport promoot. We hopen dat deze meerdaagse een waardevol platform zal worden voor de promotie van het Nederlandse wielrennen in zijn geheel”, besloot Maurice Leeser, directeur-bestuurder van de KNWU. 


Continue Reading