Connect with us

Bussiness

FM-frequenties grote zenders op de schop: lees de nieuwe frequenties hier

Published

on

DPG Media, Business Nieuws Radio, Financial News Radio, Mediahuis en Talpa Radio hebben de negen FM-frequenties voor commerciële radiozenders gekregen. Dat betekent dat de frequenties vanaf september flink kunnen gaan veranderen. Wat betekent dat voor jou? Lees hier wat nu bekend is.

Op de negen frequenties zonden in de afgelopen jaren 100% NL, BNR, Qmusic, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica, Sky Radio, SLAM! en Sublime uit. De nieuwe frequenties blijven de komende 12 jaar in bezit van de radiobedrijven.

Hoe zien de nieuwe FM en DAB+-frequenties eruit? DPG Media, Business Nieuws Radio, Financial News Radio, Mediahuis en Talpa Radio gaan ieder zelf de komende tijd naar buiten brengen welke radiozenders op welke van hun aangekochte frequenties te horen zijn. Maar duidelijk is wel dat veel frequenties in dezelfde handen blijven:

  • 101 blijft waarschijnlijk Sky Radio, in handen van Talpa Radio.

  • 102 blijft waarschijnlijk Radio 538, in handen van Talpa Radio.

  • 103 en 103.2 was Radio Veronica maar gaat naar Talpa Radio dat hier waarschijnlijk Radio 10 op gaat uitzenden.

  • 100.4 en 100.7 blijft waarschijnlijk Qmusic, in handen van DPG Media.

  • 103.8 en 104.1 was Radio 10 en gaat naar DPG Media. Dit wordt waarschijnlijk de nieuwe radiozender JOE.

  • 91.1 en 95.2 wordt waarschijnlijk Radio Veronica, in handen van Mediahuis.

  • 104.4 en 104.6 blijft waarschijnlijk 100% NL, in handen van Mediahuis.

  • 91.3 en 100.1 blijft Business Nieuws Radio (BNR).

  • 90.5 en 90.7 was Sublime en gaat naar de nieuwe partij Financial News Radio.

Talpa en DPG verheugd

Talpa Network is blij dat Radio 538, Radio 10 en Sky Radio op FM te horen blijven. “Na een intensieve periode vol spanning en onzekerheid voor de radiosector, medewerkers en luisteraars is er met de uitslag van de veiling nu eindelijk duidelijkheid. We zijn ontzettend verheugd dat we deze drie radiovergunningen hebben gewonnen”, laat Paul Römer, Managing Director Radio en Televisie Talpa Network, weten.

DPG Media zal naast het al bestaande Qmusic een nieuw landelijk radiomerk lanceren. De invulling daarvan wordt later bekendgemaakt, maar wordt mogelijk radiozender JOE, dat nu al online te horen is. “Het succes van de afgelopen jaren liet ons voorzichtig dromen om ons radio-portfolio verder uit te breiden. Nu is het dan zover: er komt een nieuwe zender bij waarmee we nog meer Nederlanders kunnen bereiken”, zegt Erik Roddenhof, CEO van DPG Media.

SLAM! en Sublime niet meer te horen op FM

Radiozenders SLAM! en Sublime gaan alleen door op DAB+, online en via de app, zo meldt uitgever Mediahuis. “Het is onze ambitie om een belangrijke speler in de Nederlandse radio- en audiomarkt te worden. Hoewel we liever drie licenties verkregen hadden, zijn we blij met de uitkomst van de veiling”, zegt Tom Klerkx, directeur Audio bij Mediahuis. “Sublime en SLAM! krijgen naast Nostalgie en Sunlite, alle kansen om zich vanaf 1 september verder te ontwikkelen als DAB+-radiostations, binnen een markt die steeds verder groeit in bereik.”

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Continue Reading