Connect with us

Horoscope

Genomineerden Sign Benelux Award 2024 – Sign Benelux

Published

on

De vakjury van de Sign Benelux Award 2024 heeft haar keuze gemaakt. In totaal zijn vijftien projecten genomineerd in vijf categorieën. Daarnaast zijn drie projecten aangewezen die kans maken om de Fespa Nederland Innovatie Award 2024 te winnen. Bekijk de genomineerde projecten en stem op jouw favoriet.

Na een formidabele eindsprint zijn uiteindelijk 65 projecten ingestuurd voor de Sign Benelux Award 2024. Uit deze inzendingen heeft de vakjury 15 projecten genomineerd, verdeeld over 5 categorieën. Daarnaast zijn drie kanshebbers aangewezen voor de Fespa Nederland Innovatie Award. De animo uit België om mee te doen was deze keer erg hoog. Maar liefst achttien projecten kwamen uit deze regio. Vier inzendingen daarvan zijn uiteindelijk genomineerd.

Genomineerden

De genomineerde projecten (in willekeurige volgorde), met daarachter de inzender, zijn:
(klik op de projecten voor meer informatie over het genomineerde project)

Categorie Interior & Architectural Signage:

Categorie Indoor Signage:

Categorie Outdoor Signage:

Categorie Voertuigreclame & Carwrapping:

Categorie Tentoonstellings- en Evenementenbouw:

Fespa Nederland Innovatie Award

Daarnaast heeft de vakjury drie projecten geselecteerd die zijn bestempeld als ‘kanshebbers’ voor de Fespa Nederland Innovatie Award:

Publieksfavoriet

De keus van de vakjury is niet altijd de favoriet van het publiek. Geef je mening door hier een stem uit te brengen op je eigen favoriet. Onder de stemmers worden enkele cadeaubonnen verloot.

Uitreiking 30 september

Op 30 september 2024 worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Act Eventstudios in Arnhem de uiteindelijke winnaars per categorie bekendgemaakt. Alle inzenders zijn welkom op deze speciale avond en hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Tijdens deze avond worden ook de Publieksfavoriet, de winnaar van de Fespa Innovatie Award en uiteraard de Overall winnaar van de Sign Benelux 2024 uitgeroepen.

Vakjury

De vakjury (klik hier voor een beschrijving per persoon) heeft bij de beoordeling onder andere gelet op originaliteit, impact en doeltreffendheid, innovatief karakter (qua ontwerp, materiaalgebruik, constructie of toepassing) en technische uitvoering/afwerking. Ook is gekeken naar de complexiteit in de uitvoering en/of organisatie, waarbij de rol van de uitvoerende of insturende partij is meegewogen.

De vakjury, met van links naar rechts zittend: Carlo Stalpaert, Kim Rauwerdink, Hans van de Schoot (voorzitter), Hwie-Bing Kwee; op de achterste rij staand: Edwin ter Linden, Ronald van Voorthuizen en Karin van der Zanden.

In een enkel geval zaten er beslist originele of innovatieve elementen in het project, maar viel de totale presentatie, communicatiewaarde of uitvoering tegen, waardoor zo’n project in de nominatieronde uiteindelijk toch afviel. Of er was op de keper beschouwd geen sprake van een echt project, maar innovatief voor de branche is deze inzending wel. Uiteindelijk hees de vakjury drie inzendingen, die kans maken om de Fespa Nederland Innovatie Award te winnen, op het schild.

Alle nominaties worden ook gepresenteerd in Sign Benelux nummer 6-2024, die half september verschijnt. Als redactie zagen we verschillende mooie projecten voorbij komen, die niet door de vakjury zijn genomineerd, maar waar we later graag nog eens op terugkomen.

Continue Reading