Connect with us

Jobs

Intuit vervangt deel personeel voor AI-profielen

Published

on

‘We doen geen ontslagen om kosten te besparen’, zegt CEO Sasan Goodarzi in een mededeling aan zijn personeel, die later ook online verscheen. ‘De veranderingen die we vandaag doorvoeren, maken het mogelijk om bijkomende investeringen te doen in de meest kritieke domeinen om klanten te ondersteunen en groei aan te sturen.’

De herstructurering komt neer op ongeveer tien procent van het personeelsbestand, tegelijk zegt het bedrijf dat het meer personeel dan vandaag wil hebben in haar fiscaal jaar 2025.

Die nieuwe jobs zullen hoofdzakelijk rond AI-ontwikkelingen zitten. Het bedrijf wil onder meer volop inzetten op Intuit Assist, dat AI-gegenereerde financiële aanbevelingen doet.

Ontslagrondes

Concreet zullen 1.050 mensen moeten vertrekken omdat ze niet aan de verwachtingen voldoen. Tachtig functies worden verplaatst naar andere vestigingen in de wereld. Driehonderd jobs worden geschrapt om operaties te stroomlijnen en (financiële) middelen te verplaatsen. Tot slot worden ook tien procent van de leidinggevenden bedankt voor bewezen diensten, om de beslissingsstructuur te verbeteren.

Intuit is niet de enige die de shift richting AI maakt. Begin dit jaar schreven we al dat heel wat grote techspelers door de vrees voor een recessie en de opkomst van AI volop ontslagrondes uitvoeren. Maar het is zelden dat een bedrijf vlakaf zegt dat het snoeit in haar personeel om te zeggen dat het niet uit financiële noodzaak is, maar hen wil inruilen voor anderen die meer bijdragen tot het AI-verhaal van het bedrijf.

In samenwerking met Data News

Continue Reading