Connect with us

Tech

Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

Published

on

De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo meldt Microsoft in een blogpost. Ondanks het relatief lage aantal getroffen apparaten waren de maatschappelijke en economische gevolgen aanzienlijk, vanwege de cruciale systemen die werden getroffen op onder andere luchthavens.

Een automatische update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike voor Windows-systemen bevatte een fout, waardoor vrijdag talloze computers niet meer op te starten waren. Gebruikers kregen een blauw scherm te zien en konden de computer verder niet meer gebruiken.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Wereldwijd kwamen daardoor banken, vliegvelden, ziekenhuizen en overheidsorganisaties in de problemen.

Samenwerking om probleem te verhelpen

Microsoft zegt dat CrowdStrike heeft geholpen met het versnellen van een oplossing. Ook heeft Microsoft samengewerkt met Amazon Web Services en Google Cloud Platform om tot de meest effectieve aanpak te komen.

De topman van CrowdStrike, George Kurtz, heeft namens zijn bedrijf excuses aangeboden voor de storing. Het softwarebedrijf uit Texas, dat met bijna 30.000 klanten een van ‘s werelds grootste providers van beveiligingssystemen is, verloor na de storing 11 procent aan waarde op de aandelenbeurs in New York.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Continue Reading