Connect with us

NFL

Na 24 jaar weer een Nederlander in de NFL: Odukoya debuteert voor Titans

Published

on

Thomas Odukoya

NOS Sport

Het heeft 24 jaar geduurd, maar Nederland heeft weer een speler in de NFL. De in Almere opgegroeide Thomas Odukoya maakte vanavond zijn debuut voor Tenessee Titans in de wedstrijd tegen Buffalo Bills in het Highmark Stadium in de staat New York.

Harald Hasselbach was in 2000 de laatste Nederlander in de grote Amerikaanse American Football-competitie. Met Denver Broncos won de Amsterdammer in 1998 en 1999 de Super Bowl. Hasselbach overleed vorig jaar aan kanker.

De 27-jarige Odukoya werd voor het duel met de Bills voor het eerst toegevoegd aan de wedstrijdselectie van de Titans. Als onderdeel van de ‘special teams’ kreeg hij zijn eerste NFL-minuten. De Titans verloren de wedstrijd met 34-10.

De spelers van de special teams worden ingezet bij specifieke situaties, zoals een fieldgoalpoging of een kick-off. Eigenlijk is Odukoya een tight end, onderdeel van het offense-team, de aanvallende ploeg.

Opgegroeid in Almere

Odukoya dankt zijn achternaam aan zijn in Londen woonachtige Nigeriaanse vader, maar groeide op bij zijn moeder in Almere, na de eerste jaren van zijn leven te hebben doorgebracht in Amsterdam.

Op zijn zestiende maakte Odukoya voor het eerst kennis met de sport bij Flevo Phantoms uit Almere. Daar trof hij coach Ronald Callenbach, voormalig guard van Hilversum Hurricanes. De rest is geschiedenis.

Continue Reading