Connect with us

NBA

NBA past verklaringengenerator Standaard 2400 aan – Accountantweek

Published

on

Voorbeeld beoordelingsverklaring krijgt een gewijzigde tekst.

Naar aanleiding van de herziening van Standaard 2400Opdrachten tot het beoordelen van financiële overzichten’ heeft de NBA in de Verklaringengenerator de formulering van de conclusie in de beoordelingsverklaringen (Nederlands) aangepast. De herziene Standaard is eerder dit jaar geconsulteerd.

  • NBA past formulering conclusie beoordelingsverklaringen aan
  • Herziene Standaard 2400 eerder dit jaar geconsulteerd
  • NBA werkt aan opname opdrachtbevestiging Standaard 4400.

[Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Vermoedt u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

In de voorbeeldteksten gegenereerd via de NBA-verklaringengenerator luidt de goedkeurende conclusie in voorbeeldrapportage 2.1.1 nu als volgt:

Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op grond waarvan wij zouden moeten veronderstellen dat [de in dit rapport opgenomen jaarrekening] geen getrouw beeld geeft van de grootte en de samenstelling van het vermogen van [naam entiteit(en)] per [einddatum verslagperiode] en van het resultaat over [verslagperiode] in overeenstemming met [getrouw-beeld-stelsel].”

Conclusies anders formuleren

Voor accountants betekent dit dat ze hun beoordelingsverklaringen moeten aanpassen aan de nieuwe formuleringen in de NBA-verklaringengenerator. Dit kan invloed hebben op de manier waarop ze hun conclusies formuleren en rapporteren. Ook moeten ze op de hoogte zijn van de aanpassingen aan de International Financial Reporting Standards, wat kan leiden tot veranderingen in hun rapportage-praktijken. Daarnaast zullen ze moeten leren hoe ze de nieuwe opdrachtbevestigingen voor specifieke werkzaamheden kunnen gebruiken.

Overige aanpassingen

NBA kondigt nog een aantal andere aanpassingen aan. Zo wordt de aanduiding van de International Financial Reporting Standards in de NBA-verklaringengenerator wellicht aangepassen aan een publicatie van de IASB en de IFRS Foundation. Verder werkt de NBA aan de opname in de NBA-verklaringengenerator van de opdrachtbevestiging voor de opdracht tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden op basis van dezelfde Standaard 4400. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Bent u op zoek naar een goede (register)accountant? Heeft een vacature voor een business controller? Is er ruimte voor aan financieel adviseur in uw onderneming? Is er behoefte in uw organisatie aan een financieel manager, een financial risk manager of een andere high potential op het gebied van finance? Begin uw zoektocht naar personeel dan zo vroeg mogelijk op dé vacaturewebite finance.nl

Tweede ronde gestart voor invoering kwaliteitsstandaards

Continue Reading