Connect with us

Entertainment

Podcast Vergeet me niet wint Dutch Podcast Award 2024

Published

on

Jodenvervolging

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:

© Nationaal Holocaustmuseum

RTL

De podcast ‘Vergeet me niet’ van het Nationaal Holocaustmuseum heeft dinsdag de Dutch Podcast Award 2024 gewonnen in de categorie Brandstory. Brandstories zijn podcasts die in opdracht van een merk, overheidsinstelling of andere organisatie worden gemaakt. De prijsuitreiking vond plaats in Beeld & Geluid in Hilversum.

“De zorgvuldig gekozen verhalen worden dankzij de sterke opbouw, de voice-over en het sounddesign prachtig tot leven gebracht”

In Vergeet me niet neemt maker Reinjan Prakke de luisteraars mee door de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland. Hij doet dit aan de hand van zes persoonlijke onderwerpen. “Net als bij een audiotour in een museum krijg je een intiem verhaal te horen rondom een bijzonder voorwerp. De zorgvuldig gekozen verhalen worden dankzij de sterke opbouw, de voice-over en het sounddesign prachtig tot leven gebracht”, schrijft de jury over de winnaar. De jury koos de winnaar uit 22 podcasts.

Dinsdag is ook de stemming voor de Dutch Podcast Award Publieksprijs 2024 gestart. Stemmen kan tot en met 31 oktober. De Dutch Podcast Awards worden sinds 2018 uitgereikt. De initiatiefnemer voor de prijzen is radiozender BNR.

Continue Reading