Connect with us

Gambling

Uitbreiding in Meppel: winkelcentrum wordt eerste ‘real life gaming park’ in Nederland

Published

on

Zombies te lijf gaan of je onderdompelen in een wereld vol met tovenaars. Het kon al sinds vorig jaar in winkelcentrum Swaenenborgh in Meppel. Organisator Warrior Events heeft geld binnengehaald en wil de locatie uitbreiden tot eerste ‘real life gaming park’ in Nederland.

En dat uitbreiden gebeurt op dit moment al. Decorbouwers zijn druk bezig om het verlaten winkelcentrum om te toveren tot een speelparadijs. “Er komt een geheime militaire basis, een apocalyptische supermarkt, een bar, arena en nog veel meer”, vertelt initiator Alita Smit. “Mensen kunnen bijvoorbeeld straks levend Cluedo spelen.”

Want dat is de hele gedachte van Warrior Events. Je speelt niet een spelletje achter een beeldscherm, maar juist in het echt, met je vrienden. “Bij het zombiespel moet je een vaccin zien te vinden om de uitbraak tegen te gaan. Tijdens het spel komt je tientallen acteurs tegen die je helpen of juist niet”, legt Smit uit.

Volgens haar is het realiseren van een ‘real life gaming park’, dat vanaf januari de naam The Last World krijgt, een droom die uitkomt. Het winkelcentrum biedt 4000 vierkante meter aan speelruimte en wordt volgens Smit de eerste en (voorlopig) de grootste in ons land.

Via verschillende fondsen heeft het bedrijf geld binnengehaald om verder uit te bouwen. “Natuurlijk dekt dat niet alles, maar we komen een eind. We moeten zelf ook genoeg geld bijleggen dat we verdienen met onze kaartverkoop”, aldus Smit.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Continue Reading