Connect with us

Horoscope

Vakjury Sign Benelux Award 2024 stelt zich voor – Sign Benelux

Published

on

De vakjury, met van links naar rechts zittend: Carlo Stalpaert, Kim Rauwerdink, Hans van de Schoot (voorzitter), Hwie-Bing Kwee; op de achterste rij staand: Edwin ter Linden, Ronald van Voorthuizen en Karin van der Zanden.

De vakjury kwam deze zomer bijeen om zich te buigen over de ingezonden projecten voor Sign Benelux Award 2024. Begin september maken we de nominaties bekend. Vandaag stellen we eerst de juryleden aan je voor.

De vakjury van de Sign Benelux Award bestaat traditiegetrouw uit verschillende personen afkomstig uit diverse disciplines in en rond de signbranche. Zij opereert strikt onafhankelijk en moest deze editie in totaal 65 projecten beoordelen. Een hele klus, maar onder voorzitterschap van Hans van de Schoot kwamen zij ook deze keer weer tot een groslijst van genomineerde projecten, die we begin september wereldkundig maken. Dan kan ook worden gestemd voor de Publieksprijs.

Hieronder een introductie per jurylid:

Hans van de Schoot (voorzitter) is mede-eigenaar en art director bij Visie Vormgevers in Oirschot. Hij heeft ruim veertig jaar ervaring in ruimtelijke communicatie en vormgeving. Hij was voorheen eigenaar van diverse ondernemingen in sign en ruimtelijke communicatie (Studio Schoot, Rebo Reclame en Dutch Deco).

Karin van der Zanden is eigenaar en miss communicatie bij Multisign | Aandacht met impact. Als grafisch vormgever en interieurontwerper kwam zij 17 jaar geleden terecht in het signvak. Multisign is een klein creatief bedrijf dat zelf ontwerpt, produceert en monteert met een grote passe voor interieur.

Ronald van Voorthuizen is commercieel manager bij FE LENN. Hij is sinds 2000 werkzaam in de grafische industrie en vanaf 2008 bij FaberExposize. Na de overname van LENN stapte hij in 2020 over naar dit bedrijf dat is gespecialiseerd in de aankleding van events, zoals de KLM Open, Tomorrowland, Tour de Femmes en de Havendagen Rotterdam. FE LENN won in 2022 de Overall Sign+ Award met het project ‘Dutch Grand Prix’.

Carlo Stalpaert is eigenaar-bestuurder van Zeno Signmakers in het Belgische Wilrijk. Zelf is hij al bijna dertig jaar actief in de signbranche. Het bedrijf, dat komend jaar een kwart eeuw bestaat, legt zich met name toe op interieur, (veiligheids)signalisatie en wayfinding.

Edwin ter Linden is senior adviseur bij Haaxman Lichtreclame. Hij zit ruim veertig jaar in het reclamevak. Hij begon zijn carrière achter de tekentafel en kwam in 1999 terecht in een verkoop- en adviesrol op het gebied van (licht)reclame en bewegwijzering. Met zijn ruime vakkennis heeft hij oog voor het belang van de klant en een juiste kwaliteit- en prijsverhouding.

Hwie-Bing Kwee is directeur van Omnimark in Weesp, een familiebedrijf uit 1953 met als specialisatie fleetmarking, openbaar vervoer en aircraft graphics. Hij is tevens bestuurslid bij Fespa Nederland. Hij noemt zichzelf een ondernemer, bestuurder en dromer die nog elke dag bijleert van mede-ondernemers, ouderen en vooral jongeren.

Kim Rauwerdink is stage- en bedrijfscoördinator bij de opleidingen Signmaking en Stand- en decorbouw van Nimeto in Utrecht. Met een achtergrond als (grafisch) ontwerper in met name stand- en decorbouw, begeleidt zij nu studenten tijdens stages en BBL-praktijk. Daarnaast is zij vanuit Nimeto contactpersoon voor de brancheorganisaties Fespa Nederland en SI’BON.

De winnaars worden 30 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in de Act Eventstudios in Arnhem.

Intensieve discussies van de vakjury tijdens het bepalen van de genomineerden.
Continue Reading