Connect with us

Tennis

Wimbledon | Liveblog en schema dag 13 – Krejčíková wint tweede Grand Slam, Diede de Groot pakt titel – Eurosport

Published

on

Krejcikova wint!

Wimbledon | Dubbele fout Paolini leidt winst Krejcikova in – Opnieuw Tsjechische winnares

Dure dubbele fout!

Gelijkopgaand

De derde set is spannend want het is nog wachten op de eerste break. Beide speelsters houden voorlopig hun servicegame: 3-3.

Beslissende derde set

Ook in de tweede set is het genieten

picture

Wimbledon | Uit geslagen positie slaat Paolini prachtig punt tegen Krejcikova

Even nagenieten van een punt uit de eerste set

picture

Wimbledon | Wat een rally! – Krejčíková laat Paolini alle hoeken van het veld zien

Paolini is wakker!

En hoe! De Italiaanse is na de eerste set even naar de kleedkamer gegaan. Wat ze daar gedaan heeft weet niemand, maar het heeft wel geholpen. Nu is het Paolini die Krejcikova weet te breken en al snel op 3-0 staat.

De eerste set is voor Krejčíková

Krejčíková dendert door

Een tweede break in de wedstrijd en weer in het voordeel van Krejčíková. Ze staat nu 4-1 voor en mag zelf gaan serveren. Het lijkt een snelle eerste set te gaan worden.

Finale begonnen met gelijk een break

En al vroeg een eerste break voor Krejčíková. Paolini mag in de achtervolging en weet bij haar tweede servicegame wel haar service te houden. De toon is gezet.

Diede de Groot wint

De groot is duidelijk de betere op de belangrijke punten. Terwijl Aniek van Koot serveert om in de wedstrijd te blijven, zet de Groot veel druk. Van Koot speelde uitstekend en was niet veel minder dan De Groot, maar op het belangrijke moment verliest ze de break.

De Groot wint zo voor de zesde keer de Britse Grand Slam.

De groot op voorsprong

Diede de Groot komt op voorsprong. ‘The great’ leek op weg om de eerste set eenvoudig binnen te halen, maar Van Koot knokte zich terug van een 1-4 achterstand naar 4-4. Uiteindelijk wint De Groot de set in 6-4.

Nederlandse rolstoelwedstrijden begonnen

Niels Vink en Sam Schröder zijn begonnen aan hun halve finalewedstrijd tegen het Brits-Israëlische koppel Lapthorne- Sasson. Ook de Nederlandse finale met Diede de Groot en Aniek van Koot is onderweg. De Groot hoopt er vandaag een vier op een rij van te maken. Ze won het toernooi in 2021, 2022 en 2023. Eerder won ze ook al in 2017 en 2018.

Aniek van Koot won het toernooi een keer eerder. In 2019 was zij de beste op het Londense gras.

Hollands glorie

Voor Nederland tennisland wordt deze dag ook belangrijk. In het rolstoeltennis is er op Court no. 1 vanaf 12:00 uur de finale bij de vrouwen tussen Diede de Groot en Aniek van Koot.

Ook bij de mannen gaat het in de rolstoel meer dan prima. Sam Schroder en Niels Vink spelen de finale op Court 3 op hetzelfde tijdstip. Verder zijn er ook nog Stan Put (onder 14 singles) en Mees Röttgering (junioren singles) die in de halve finales staan en dus een finaleplek voor zondag kunnen afdwingen!

Paolini vs Krejčíková – Strijd van de weerbaarheid

Dat wordt een finale… Aan de ene kant van het net staat Jasmine Paolini, die al twee jaar stappen zet in de tenniswereld. De grootste van die stappen leek het bereiken van een Grand Slam-finale; dat gebeurde vorige maand tijdens Roland-Garros. Nu is het de vraag of ze weer een stap kan zetten.

Haar opponente in de finale is iemand die juist de stap naar het winnen van een Grand Slam uit het niets nam. In 2021 was Barbora Krejčíková de beste op het gravel in Parijs. Dit wordt een duel waarin het gaat om de mentale weerbaarheid. Dit zijn twee karakterdames die ogenschijnlijk nooit opgeven!

picture

Wimbledon | Niet Rybakina, maar Krejcikova naar finale – levert Tsjechië weer de kampioene?

Speelschema dag 13 Wimbledon

Centre Court
Krejčíková (31) – Paolini (7) – vanaf 15:00 uur
Purcell/Thompson (15) – Heliovaara/Batten
Siniakova/Townsend (4) – Dabrowski/Routliffe (2)

Court 1
De Groot (1) Van Koot (4) – vanaf 12:00 uur
Clijsters/Hingis – Black/Stosur
Bryan/Bryan – Blake/Soares

Court 3
Schroder/Vink (1) – Lapthorne/Sasson (2) – vanaf 12:00 uur
Bartram/Caverzaschi – Miki/Oda (2)

Court 8
Kawaguchi – Put – niet voor 13:30 uur

Court 14
Röttgering – Papamalamis (16)

Verschillende wedstrijden nog in te delen

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Continue Reading