Connect with us

Tech

Wolters Kluwer Tax & Accounting koopt Belgische fintechbedrijf Isabel

Published

on

CodaBox, ClearFacts, Clearnox, Zoomit en Flowin faciliteren de naadloze en veilige overdracht van bankafschriften, facturen en andere relevante gegevens om de samenwerking met klanten te optimaliseren en te voldoen aan de nalevingsbehoeften van e-facturering van accountantskantoren en hun klanten in heel Europa. Deze oplossingen worden vertrouwd door meer dan 8.000 accountants en 380.000 kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) en zakelijke klanten en helpen professionals hun efficiëntie te verhogen en de ervaring van hun klanten te verbeteren.

Langdurige relatie

Wolters Kluwer en Isabel Group hebben een gevestigde, langdurige relatie en partnerschap. Deze portefeuille is een aanvulling op de bestaande Europese belasting- en boekhoudoplossingen van Wolters Kluwer en stelt het in staat om end-to-end dekking te bieden van de workflow van accountants, van pre-accounting tot post-accounting. Meer dan 130 FTE’s, gevestigd in België en Frankrijk, zullen zich aansluiten bij Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe, dat tien landen in Europa bestrijkt.

“De noodzaak om digitale transformatie te versnellen om aan de behoeften van klanten te voldoen is van het grootste belang”, aldus Jason Marx, CEO van Wolters Kluwer Tax & Accounting. “Het portfolio van toonaangevende boekhoudoplossingen van Isabel Group sluit perfect aan bij onze visie om belasting- en boekhoudprofessionals en bedrijven van alle omvang in staat te stellen de productiviteit te stimuleren, veranderingen te navigeren en betere resultaten te leveren. Deze overname, die een aanvulling vormt op de diensten die we vandaag de dag aan Wolters Kluwer-klanten leveren, zal innovatieve platforms opleveren die de samenwerking tussen accountants en het MKB verdiepen.”

Partner

“We zijn er trots op dat we met Isabel Group zulke sterke producten en diensten voor de accountancysector hebben gebouwd”, aldus Bram Somers, voorzitter van de raad van bestuur van Isabel Group. “We zijn ervan overtuigd dat Wolters Kluwer Tax & Accounting de ideale partner is om verder te bouwen op het succes van deze diensten.”

In 2023 stegen de bruto-inkomsten van de overgenomen oplossingen met 23% tot € 34 miljoen (niet-geaudit). Ongeveer 90% van de inkomsten is terugkerend van aard en het merendeel is afkomstig uit de Benelux en Frankrijk. De overname zal naar verwachting een rendement op geïnvesteerd kapitaal opleveren dat gelijk is aan of hoger is dan de na belastingen gewogen gemiddelde kapitaalkosten van Wolters Kluwer (8%) in het vijfde volledige jaar van eigendom. Op korte termijn zal het naar verwachting een immateriële impact hebben op de aangepaste winst van Wolters Kluwer. De transactie is onderworpen aan wettelijke goedkeuringen en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 worden afgerond.

Continue Reading