Connect with us

Fitness

Wooldse merrie verkozen tot mooiste Arabische volbloed van Nederland

Published

on






Sport



WOOLD – De 7-jarige Arabische volbloedmerrie ASE Kamiliya Hlayyil uit Woold heeft vorig weekend een indrukwekkende titel bemachtigd. Tijdens een schoonheidswedstrijd van het Arabische volbloedpaarden stamboek in Deurne werd ze unaniem verkozen tot het mooiste Arabische volbloedpaard van Nederland. Daarnaast won ze ook unaniem de titel voor Beste Nederlands gefokte Arabische volbloedpaard. Een bijzondere prestatie voor haar fokster en eigenaresse Talitha Bakker van Arabian Stud Europe.

Dit jaar kende Kamiliya al veel succes. Ze won kampioenschappen in België, Nederland en Duitsland. In juli plaatste ze zich tijdens de Global Tour in Valkenswaard bijna voor het grote prijzengeld, maar moest dit door een gelijke stand met een paard van de Sjeik uit Qatar, nét aan haar voorbij laten gaan. Begin september zette ze haar topprestaties voort door de Breeders Cup finale in België te winnen, waarmee ze het best presterende Arabische volbloedpaard van het seizoen is. Deze nieuwe titel van Nederlands kampioen is de kroon op haar succes.

Kamiliya komt uit een indrukwekkende bloedlijn. Haar vader is voormalig wereldkampioen Kahil al Shaqab en haar moeder is ASE Bisiriya Hlayyil, een door de fokkerij in Woold gefokte Sport/Prestatie Elite merrie. Haar broer, de goedgekeurde dekhengst ASE Juilliard, won eveneens goud tijdens de Breeders Cup finale. Ook hij is gefokt en in eigendom van Arabian stud Europe.

Wat nu voor Kamiliya? Ze heeft meerdere uitnodigingen ontvangen voor prestigieuze shows, waaronder de Global Tour in Rome en een persoonlijke uitnodiging van de koning van Marokko voor zijn show in El Jadida, waar ze vorig jaar al succesvol was. Daarnaast kreeg ze een uitnodiging van Hare Koninklijke Hoogheid Sheikha Fatima bint Hazza bin Zayed bin Sultan al Nahyan om deel te nemen aan de Al Shiraa show in Abu Dhabi, in januari 2025. Deze show heeft een prijzenpot van maar liefst 700.000 euro. Talitha Bakker en voorbrenger Tony Bauwens van Elba Training Center hebben gekozen om Kamiliya klaar te maken voor haar grote avontuur in Abu Dhabi, waar ze begin januari naar toe zal vliegen.

En hoe ziet de voorbereiding eruit? Wordt Kamiliya extra voorzichtig behandeld tot haar volgende wedstrijd? “Zeker niet!” lacht Talitha Bakker. “Woensdag staat er een cross-training op het programma, en dit weekend doet ze mee aan het NK endurance in Montferland!”

Continue Reading